Kezdőlap » Divat és szépség » Hölgyek, borotválják ott lenn? Lehet, hogy ezt el kell olvasniuk!

Hölgyek, borotválják ott lenn? Lehet, hogy ezt el kell olvasniuk!

A bikini szezonnak ugyan vége, de ez nem azt jelenti, hogy felhagyhatunk a lenti rendrakással az elkövetkező nyolc hónapra. Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint, melyet az American Journal of Obstetrics & Gynecology végzett, a nők 87%-a távolítja el részben vagy egészében a szeméremszőrzetét, és 90%-uk borotválkozik gyantázás helyett. Szóval, alapvetően majdhogynem mindenki csinálja, de mielőtt nekiállnál a borotválkozásnak, tudnod kell, hogy a borotválkozó nők több mint fele (a tanulmányban megkérdezettek 60%-a) hajlamosabb számos fertőzésre. – tájékoztat Andrea Demaria, a tanulmány készítője.

A nők nem értik a szeméremtáji borotválkozás kockázatait, mert a testük egyéb területein biztonságosan távolítják el a szőrt borotvával – mondja Demaria. Ám a nemi szervek bőre érzékenyebb, mint a láb vagy a hónalj, így nagyobb eséllyel alakulnak ki mikro-traumák a bőrön, és köszönhetően a sötét, nedves területnek, a baktériumok jóval könnyebben és gyorsabban szaporodnak.

A lehetséges következmények? Minden borotva okozhat bőrirritációt, horzsolásokat, szőrbenövést, viszketést. Ami még ennél is rosszabb, hogy súlyos fertőzések alakulhatnak ki odalent, sőt, hajlamosabbá válhatsz a nemi úton terjedő fertőzésekre, mint például a herpesz, és a HPV-re is. További aggodalomra ad okot, hogy a fertőzés tüneteit produkáló nők kevesebb, mint 5%-a fordul orvoshoz. Legtöbb esetben csak a szokásos éves vizsgálaton derül ki, hogy valami nincs rendben. Hölgyek! Mindenki tudja, hogy nem a legkellemesebb élmény ezzel szembesülni, beszélni róla, de ha valami furcsa folyik ott, azonnali orvosi kezelésre van szükség. Minden borotválkozáshoz használj új, steril borotvát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük