Kezdőlap » Látnivalók » Hol van az Igreja da Ordem Terceira de Carmo?

Hol van az Igreja da Ordem Terceira de Carmo?

A szédítő karneváljáról és a tengerpartjáról híres, a szamba ritmusától lüktető Rio de Janeiro – Brazília egykori fővárosa – számos szépséges templommal büszkélkedhet, amelyek a portugál gyarmatosítás idején készültek.

A XVII. század végén számos szerzetesrend és a hozzájuk kapcsolódó kultúra gyökeresedett meg Brazíliában, ami jellegzetes arculatú, Pazar díszítésű barokk templomok egész sorának építéséhez vezetett. Az Igreja da Ordem Terceira de Carmo a legszebbek közé tartozik; a karmelita rend egyik ága alapította a város történelmi negyede, a Cento területén.

A XVIII. században Manuel Alves Setubal által tervezett templom elegáns főhomlokzata gránitból készült, stílusa szeszélyes hullámvonalakkal gazdagított barokk, de az 1800-as években végzett munkálatok nyomán klasszicista jegyeket is mutat. A főbejáratot 1671-ben faragták Lisszabonból ide szállított mészkőből. A csempeburkolatú harangtornyok Manuel Joaquim de Melo Real Corte tervei szerint épültek 1850-ben.A rokokó stílusú belső pazar tér díszítése és aranyozása az 1700-as és az 1800-as években készült: neves mesterek,Luis da Fonseca és társa, Valentim Fonseca e Silva keze munkáját dicséri.

A templom történelmi jelentőségű épületegyüttes része: XVIII. századi szomszédja, az Igreja de Nossa Senhora do Carmo Antiga Sé egykor egy karmelita kolostorhoz csatlakozott. 1808-ban a portugál királyi család Napóleon elől Brazíliába menekülve a városban rendezkedett be, és a kolostort I. Mária királynő otthonává, az Igreja de Nossa Senhora do Carmo Antiga Sét pedig királyi kápolnává alakíttatta át.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nézzük meg Tiahuanaco-t?

Tiahuanaco a Titicaca-tótól mintegy 15 kilométerre található. Műemlékei és szobrai nagy érdeklődést keltettek a régészek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük