Kezdőlap » Látnivalók » Hol van az El Edén bánya?

Hol van az El Edén bánya?

Észak-Közép-Mexikóban található Zacatecas városa, amely elsősorban a hihetetlenül gazdag ezüstbányáiról híres. Az 1586-ban megnyitott El Edén bánya lett a leghíresebb, neki köszönhető a tény, hogy Mexikó a világ legjelentősebb ezüsttermelőjévé lépett elő. A bánya 1960-ig működött, és ezalatt elképesztő gazdagságot és szenvedést hozott az itt élő embereknek, munkásoknak, tulajdonosoknak.
Az iparág által megteremtett gazdagságnak köszönhető az ország fejlődésének a felgyorsulása is. Az El Edén bányában hét szinten alakítottak ki tárlókat. Mint minden bányában, itt is borzalmasak voltak a bányászok munkakörülményei, ezzel egyenes arányosságban az életük pedig nagyon rövid. A bányát napjainkban idegenvezetéses túrák számára tartják nyitva, amelyek során a látogatók pontos képet kaphatnak a bányászok egykori munkájáról és életük körülményiről. Az ötödik-hetedik szint közötti területet mára ellepte a víz, ezért a látogatók csak a negyedik szintig jutnak el, amelyet egy hosszú, sötét alagúton át kisvonattal közelíthetnek meg.
Amellett, hogy a leghosszabb ideig működő bányák között jegyzik, El Edén egyben a legfontosabb és legtermékenyebb bányák egyike volt a XVI. és a XVII. században. Lebilincselően érdekes hely, amely Zacatecas történelmi városával együtt kötelező látnivaló Mexikóban. A bánya nem csupán egy épület, hanem mementója azoknak ez embereknek, akik kínok kínjával dolgoztak végig minden egyes napot a hegy gyomrában, minimális díjazás ellenében és vállalták az ezzel járó kockázatokat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi Alajos palotája

Budapesten, a VIII. kerületben található a Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 10.). A palotát a nyitrai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük