Kezdőlap » Látnivalók » Hol találhatű a Juérez Színház?

Hol találhatű a Juérez Színház?

Guanaujato történelmi városát a XVI. században alapították spanyol konkvisztádorok, akik ezüstlelőhelyre bukkantak a térségben. A település az ország ezüstben és más ásványkincsekben leggazdagabb lelőhelyeivel büszkélkedhetett, és gazdasági megerősödését híven tükrözi pazar koloniális, klasszicista és barokk stílusú építészete.

1872-ben az állam kormányzója, Florencio Antillón bejelentette szándékát, hogy fényűző színházat építtet barátja, Benito Juárez elnök tiszteletére. José Noriega építészt bízták meg a színház megtervezésével – az épület egy régi kolostor helyén. egy templom szomszédságában áll. Noriega a templom alaprajzi elrendezésének egyes elemeit is felhasználta. 1877-ben, miután a kormányzót megfosztották a hatalmától, az építkezés leállt.

1891-ben folytatták a munkát, és Antonio Rivas Mercado építészt bízták meg az épület befejezésével. Neki köszönhető a színház gazdagon díszített, eklektikus külleme. A színház 1903-ban nyílt meg. Az első előadás Giuseppe Verdi Aidája volt. Az épület legjellegzetesebb részei a klasszicizáló homlokzat, a portikuszt szegélyező bronzszobrok, és a bejáratot őrző bronzoroszlánok. Valamennyi szobrot W. H. Mullins, az ohioi Salemből származó amerikai művész alkotta.
A különleges architektúrájáról és fordulatokban gazdag történelméről híres Juárez Színház csupán egy, a Guanajuato történelmi városának számos fenséges épülete közül. A várost emellett Mexikó egyik legkedveltebb festőművésze, Diego Rivera (1886-1957) szülőhelyeként is ismerik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük