Kezdőlap » Látnivalók » Hol találhatók Cartagena falai?

Hol találhatók Cartagena falai?

Cartagenának a helyiek által Las Murollos néven ismert falai a város történelmi magját veszik körül. Katonai építészeti jelentőségének köszönhetően került fel az UNESCO Világörökség listájára. Cartagena kikötője gazdagsága és gazdasági jelentősége miatt gyakran vált kalóztámadások célpontjává, azért a város védelmére erődöt építettek.

Cartagenát 1533-ban alapította Don Pedro de Heredia spanyol konkvisztádor, és a várost szinte azon nyomban megtámadták a kalózok. 1551-ben Jean-Francois de la Roque de Ruberval a város elhagyására és nagy mennyiségű arany megfizetésére kényszerítette Herediát.
1585-ben Sir Francis Drake kifosztotta Cartagenát, így annak lakói kénytelenek voltak egy közeli városban menedéket találni. Válaszként II. Fülöp spanyol király kiterjedt erőd felépítését adta parancsba Cartagena védelmére. Az építkezés több mint kétszáz évig tartott, költségei pedig meghaladták az ötvenmillió aranypesót.

A 27 méter magas falú erődítmény magában foglalja a San Sebastián de Pastelillo és San Felipe de Barajas erődöket is. A falak erejét 1741-ben vetették alá igazi próbának, amikor is az Edward Vernon admirális vezette angol flotta támadt a városra. Az angolok 186 hajóval és több mint 23 000 fős seregükkel jelentős túlerőben voltak a spanyolokkal szemben, akik mindössze hat hajóval és háromezer emberrel védekezhettek. Végül visszaverték az angolokat, ami a spanyol parancsnok, Blas de Lezo y Olavarrieta szakértelmének és az erőd adottságainak volt köszönhető.

A spanyol kikötőről elnevezett Cartagena Dél-Amerika egyik legjelentősebb történelmi városa, amelynek óvárosa mindmáig őrzi spanyol gyarmati múltja emlékeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festői szépségű fjordok

Sajnos keveseknek adatik meg, hogy Norvégiába repüljenek, pedig a meredek sziklafalak övezte smaragd öblöket mindenkinek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük