Kezdőlap » Látnivalók » Hol találhatók a jezsuita romok?

Hol találhatók a jezsuita romok?

A XVIII-VXIII. században a mai Paraguay lett a helyieket téríteni szándékozó jezsuiták számára a legfontosabb dél-amerikai régió. E célból önálló településeket hoztak létre templomokkal, iskolákkal, lakóházakkal, műhelyekkel és gazdaságokkal. Trinidad is e települések sorába tartozott, és idővel jelentős missziós központtá lépett elő.

Trinidad tengelye egy köztér volt, ahol a helyi guaraní törzs tagjai katonai kiképzéseiket tartották, arra készülve, hogy felvegyék a harcot a spanyol földbirtokosokkal és rabszolga-kereskedőkkel, mivel ekkor gyarmatosították a spanyolok a régiót. A tér körül a guaraník lakóházai álltak, valamint egy pazar faragványokkal ékesített kőtemplom, amelyben a guaraník vezetőinek sírhelyeit alakították ki.

Láthatunk itt továbbá eredeti falmaradványokat, egy másik templomot, egy harangtornyot, egy iskolaépületet, egy temetőt és több szobrot is. Mindmáig áll néhány azon oszlopok közül, amelyek a tetőzetet hordozták.
Láthatók innen a Trinidadtól néhány mérföldre északra emelkedő magaslatot koronázó másik jezsuita misszió, Jesús romjai. Felkereshetjük az itteni iskolaépületet és a templomot, amelynek homlokzatán groteszk formákra emlékeztető részeket, díszítőelemeket találunk.

A templomnak nincs teteje, miután építése 1767-ben a jezsuiták kiűzetésével félbemaradt – ezt követően a hely elnéptelenedett. Guaraní lakói a helyi spanyol birtokokon találtak munkát.
Újabban nagyszabású restaurációs munkákra került itt sor, és a jezsuita missziók 1993-ban felkerültek az UNESCO Világörökség listájára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük