Kezdőlap » Látnivalók » Hol található Washington végső nyughelye?

Hol található Washington végső nyughelye?

A Mount Vernon épülete nem más, mint egy gyönyörű ház egy ültetvényen, amely George Washington végső nyughelye. Az épület a Potomac folyó mentén lágyan hullámzó virginiai táj része.
George Washington édesapja 1741-1742 között egy házat épített azon a helyen, ahol a mai kastélyszerű ház áll. Az ingatlan Lawrence Washingtontól, George bátyjától kapta a nevét Edward Vernon altengernagyról, aki Larence parancsnoka volt a Királyi Brit Hadseregben.

Bátyja halála után 1757-ben George bérelte az ingatlant, és nekilátott átalakítani. A hatalmas ültetvény ekkor gyakorlatilag önfenntartó volt, és öt eltérő profilú gazdaságra tagozódott. Washington a meglevő alapokon átépítette, majd jelentősen kibővítette a házat. Lelkes kertész révén sok időt fordított a ház környezetének kialakítására és a birtok irányítására. Halála után eladták a birtokot, így az pusztulásnak indult. A helyreállítási munkák csak az után kezdődtek el, hogy a Mount Vernont Ladies’Association megvásárolta és helyreállíttatta az ingatlant. Mindmáig ez a szövetség működteti és tartja fenn a birtokot, amely ma már eredeti szépségében pompázik. Virginiának ez a szeglete Washington itt töltött éveinek, munkásságának, az ültetvényen és a házon végzett munkájának köszönhetően fontos történelmi hely.

A sors iróniája ugyanakkor, hogy éppen a brit haditörténet egyik legünnepeltebb alakjáról nevezték el annak az elnöknek a rezidenciáját, aki a britek fölötti győzelemre vitte az Amerikai Egyesült Államokat. A ház Virginia egyik leglátogatottabb helye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük