Kezdőlap » Látnivalók » Hol található Castillo de San Pedro de la Roca del Morro?

Hol található Castillo de San Pedro de la Roca del Morro?

Santiago de Cuba városát Diego Velázquez de Cuéllar spanyol konkvisztádor alapította 1514-ben. A település 1522 és 1589 között az ország fővárosa volt, mígnem a spanyolok Havannába költöztették a kormányt. Hatalmas kikötőjének köszönhetően a város az 1700-as és 1800-as években Kuba rabszolga-kereskedelmének ideális központja volt. 1898-ban a spanyolok itt adták meg magukat az Egyesült Államoknak a spanyol-amerikai háború végén.

Santiago de Cuba gazdagsága mindig is vonzotta a kalózokat és hajóikat: szerették volna megkaparintani az Atlanti-óceánon szállított kincseket, ezért a spanyolok úgy döntöttek, hogy várkastéllyal és tüzérségi ütegekkel erősítik meg a várost Santa Catalinánál, valamint az öböl túloldalán, La Estrellánál.

Az erőd, azaz a Castillo de San Pedro de la Roca del Morro építését a város kormányzója, Pedro de la Roca y Borja rendelte el 1638-ban. A teraszos kialakítású erődöt Giovanni Bautista Antonelli itáliai katonai mérnök tervezte a hegyfok tetejére, amely a város mély vizű, természetes kikötőjének a bejáratánál magaslik. A várkastélyt 1662-ben felrobbantotta Henry Morgan, egy híres angol kalóz.

Az erődöt később kubai és spanyol mérnökök tervei szerint átépítették és kibővítették, és 1699 táján fejezték be. Az 1740-es években visszaverte a britek támadásait, de a térséget sújtó földrengések során megrongálódott, de később helyreállították.

Napjainkban a Kalózok Múzeuma működik az erődben. A kiállításon megismerhetjük a Karib-térségnek az 1500-as és az 1900-as évek közötti, frekventált kalózútvonalait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi St. Louis jelképe?

A Gateway Arch a Jefferson Nemzeti Emlékpark része, a Mississippi folyó partján, St. Louis városában, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük