Kezdőlap » Látnivalók » Hol található Castillo de la Real Fuerza?

Hol található Castillo de la Real Fuerza?

A XVI. században a spanyolok fennhatósága alá tartozó Kuba szigete a Karib-térség kalózainak, kalandorainak és idegen hódítóinak a célpontjává vált. Számtalan támadás érte Havanna városát és régi erődjét, amely a jelenlegi erőd közelében állt. 1555-ben a Fuerza Vieja nevű eredeti erődöt megsemmisítette kalózok egy csapata.

II. Fülöp spanyol király adott utasítást az új erőd felépítésére egy stratégiai szempontból kedvezőbb helyen. Az építkezés 1558-ban kezdték el. Az új épület még félig sem állt készen, máris vér és erőszak hagyott foltot rajta: az építési terület magántulajdonban volt, ami érthetően dühöt váltott ki a tulajdonosokból. Ráadásul ez építkezés ideje alatt állandóan konfliktusban állt egymással a mérnök, az építész és Kuba kormányzója, így csaknem két évtizedig tartott, mire a rabszolgák kíméletlen kizsákmányolása árán 1577-ben sikerült befejezni Castillo de la Real Fuerza építését.

Az építésére fordított temérdek idő és pénz ellenére elkészültjekor az erőd célszerűtlennek bizonyult, és még mindig túl távolinak találtatott a kikötőtől ahhoz, hogy hatékony védelmet nyújtson. A következő évtizedekben Kuba spanyol kormányzói laktak benne.

Napjainkban nemzeti műemlék, és Havanna óvárosának számos épületével együtt au UNESCO védelmét élvezi. Fidel Castro 1959. évi hatalomra jutása után évekig itt működtek a forradalmárok irodái, jelenleg azonban múzeum. Jellegzetessége a tornyot koronázó, női alakot formáló bronzszobor, amely Havanna város jelképévé lépett elő. A Castillo de la Real Fuerza egész Amerika legrégibb kőből emelt és mindmáig fennmaradt erődítménye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük