Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Universal Studios?

Hol található a Universal Studios?

A Universal Studios az Egyesült Államokban, Los Angelesben, azon belül is Hollywood városrészben található. Ez volt az első filmstúdió, amit megnyitottak a nyilvánosság előtt. A stúdió területén végigsétálva a film csillogó világával ismerkedhet a látogató. A létesítmény Hollywood és a mozifilmtörténet része, amelynek múltja van, de ma is formálódik még, és varázslatos élményt jelent.

A Universal Studiost azt követően alapították, hogy Carl Laemmle az 1900-as évek elején létrehozott egy filmgyárat. Az ő ötlete volt megnyitni a filmstúdiót a közönség előtt, hogy növelje a bevételeket. Az 1915 táján elkezdett vezetéseket azonban ideiglenesen felfüggesztették, amikor a hangosfilmek kiszorították a némafilmeket, és a rendezők levárták, hogy ne zajongjon a publikum a díszletek között. A Universal Studios Film Company szerencséje forgandó volt az évek során, bár napjainkban a legjelentősebb filmgyárak egyike.

1962-ben indították el a nyilvános idegenvezetést, és bővítették a létesítményt, amikor a Music Corporation of America átvette. 1964-re a filmgyári túrák során már az öltözőket és a díszleteket is megtekinthették a látogatók, majd továbbfejlesztve kialakult a mai hatalmas témapark. Az eredeti park, Hollywood két részre tagolódik: az Upper Lotra és a Lower Lotra, amelyeket mozgólépcsők sora köt össze egymással. Napjainkban három másik Univeral Studios-park létezik: egy Floridában, egy Japánban, egy pedig – még épülőben – Szingapúrban. A filmstúdió Los Angeles kihagyhatatlan látványossága.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festői szépségű fjordok

Sajnos keveseknek adatik meg, hogy Norvégiába repüljenek, pedig a meredek sziklafalak övezte smaragd öblöket mindenkinek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük