Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Union Station?

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A pályaudvart tudatosan tervezték úgy, hogy a katolikus missziók épületeire emlékeztessen, amelyeket az új telepesek számára építettek Kalifornia-szerte, kifejezve azt, hogy az állomás megnyitotta a várost az utazók és a telepesek új nemzedéke előtt.
A Parkinson építésziroda tervei alapján készült, 1939 májusában adták át. Ma a vasúttörténet fontos mérföldköveként jegyzik, három fontos vasútvonal – a Union Pacific, A Southern Pacific és az Atchinson – Topeka – Santa Fé-vonal – találkozási pontja. A szükséges vágányokon, peronokon, egyéb funkcionális épületeken kívül a pályaudvarhoz gondosan tervezett közterek, kertek, a Mary Coultier építész által tervezett étterem és egy elegáns váróterem tartozik. A márvánnyal és terrakottával gyönyörűen díszített állomás státusa kifejezi, milyen fontos volt a vasút az Egyesült Államoknak a légi közlekedés elterjedése előtt. Az épület pazar díszítése a gazdagságot tükrözi, amelyet Los Angeles a filmiparnak köszönhetett. 1950-ben a pályaudvar a filmtörténetbe is bekerült: itt forgatták az „Acélkaraván” című thrillert. Napjainkban az épület Los Angeles belvárosának egyik emblematikus látnivalója, a város metróhálózatának egyik állomása, hivatalos neve Los Angeles Union Station.
Továbbra is fontos szerepet játszik Hollywood hétköznapjaiban: kibérelhető filmek és tévésorozatok forgatásához, de esküvőknek és koncerteknek is otthont ad. Mindmáig az USA legkedveltebb történelmi atmoszférájú vasúti terminálja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük