Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Santo Antonio de Barra-erőd?

Hol található a Santo Antonio de Barra-erőd?

A vakítón fehér erőd egy, a tengerbe nyúló félsziget széljárta csúcsát foglalja el: itt találkozik egymással az Atlanti-óceán és a Mindenszentekről elnevezett öböl, a Todos dos Santos vize. Odalent a mélyben fehér partok nyúlnak a messzeségbe. A távolban Brazília harmadik legnagyobb városa, Salvador történelmi óvárosa magaslik. Bahia állam fővárosa lévén Salvador de Bahiának is nevezik. Egykor ez volt Brazília fővárosa, amelyet portugál gyarmatosítók alapítottak 1549-ben.

A Santo Antonio a város legfontosabb kikötője volt: stratégiai helyen épült, hogy védje a várost a kalandorok és gyarmatosítók támadásaitól, akiket vonzott a város gazdagsága, amelyet virágzó, a rabszolgamunka kizsákmányolására épülő gyapot-, majd később dohányiparával alapozott meg.

A hollandok 1624-ben elfoglalták a várost és a kikötőt, de a portugálok 1625-ben visszaszerezték, és portugál tulajdonban maradt egészen az 1820-as évekig, amikor is kivívta függetlenségét. Az erődöt többször is átépítették: jelenlegi sokszög alaprajzú, itáliai hatást mutató változata a XVIII. század elején jött létre. Az 1990-es évek óta a Museu Nautico otthona: a hajózás történetének tárgyi emlékeit, eszközeit, műszerei gazdag gyűjteményét láthatjuk benne.

Az erőd fölé a jellegzetes fekete-fehér csíkos világítótorony, a Farol da Barra magaslik, amelyet az egész amerikai kontinens első fároszaként jegyeznek.
Salvador történelme az őslakosság, az európaiak és az afrikaiak keveredésének csodálatos öröksége. Az erődöt és a világítótornyot is magába foglaló óvárosi negyed építészeti arculata reneszánsz, koloniális és helyi stílusok ötvözetét mutatja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük