Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Forest Lawn emlékpart?

Hol található a Forest Lawn emlékpart?

A Forest Lawn emlékpark Los Angelesben található. A emlékpark egy úttörő elképzelés, amely megteremtette az “optimista temető” típusát. Az emlékparkot a temetők új típusaként hozták létre, felemelő és derűt sugárzó emlékhelyként. A tematikus területek és a parkosított környezet, amelynek szobrok és emléképítmények is részei, új precedenst teremtettek a temetőépítészetben.

Az eredeti Forest Lawn Emlékparkot a kaliforniai Glandale-ben építette 1906-ban üzletemberek egy csoportja, nonprofit szervezetként. 1917-ben dr. Hubert Eaton vette át a parkok igazgatását, amelyeket ez idő alatt alakítottak ki. Eaton hatalmas parkszerű temetőket képzelt el, amelyek optimizmust, az élet ünneplését és a történelem emlékezetét sugározzák. Szakított a függőleges sírkövek hagyományával, ehelyett emléktáblákat és szobrokat alkalmazott, többek között olyan híres művek replikáit, mint Michelangelo Dávidja és Mózese. Sok szobor eladó és megvásárolható a sírhoz.

A parkokat egyházaktól független kápolnák és hazafias emléképületek tarkítják (The Court of Liberty, The Hall of Liberty American History Museum, The Lincoln Terrace, Monument to Washington). A parkok kisebb területekre tagozódnak: ilyen a szív alakú Babyland, Eventide, Graceland és “A holnap hajnala.” A parkokban különféle temetkezési csomagok közül lehet választani, pénztárcától függően. Sok hollywoodi sztár nyugszik itt. A szépen gondozott és átláthatóan tagolt emlékpark hamisítatlan amerikai elképzelés, amely új fejezetet nyitott a temetők történetében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük