Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Convento de Santa Catalina?

Hol található a Convento de Santa Catalina?

A gyönyörű Arequipa Peru második legnagyobb városa. Már a koloniális időkben is fontos központ volt, épületei gazdag múltját tükrözik. A Sienai Szent Katalinról elnevezett kolostor nemcsak a város legnagyobb vallási rendeltetésű épülete; az egész országban is a legnagyobbak közé tartozik.

Vastag falai miniatűr várost ölelnek körül. A kolostort évtizedekig építették, de az 1600-as évekre már mintegy ötszáz apáca és személyzete lakott benne. Jóllehet szigorúan zárt intézmény volt, az apácák nem éltek aszkétaéletet. A kolostori élet sok nemesi családból származó, fiatal leány számára az egyetlen alternatíva volt a kényszerházassággal szemben, így aligha a valódi elkötelezettség szólította őket a rendbe. A kolostort stílusosan Sienai Szent Katalinról (1347-1380) nevezték el, aki szülei akaratának ellenszegülve nem volt hajlandó férjhez menni, és inkább hitbuzgó apáca lett.

A gazdag és fiatal próbaidős apácák, a novíciák igen bőséges vagyonnal érkeztek a kolostorba, és a XVII. században a Convento de Santa Catalina cellái nem szerény apácák, hanem hercegkisasszonyok hálószobáira emlékeztettek. Az apácákat szolgáló nagy létszámú személyzet szálláshelyei természetesen sokkal szegényesebbek voltak. A kolostor négy évszázadon át zárt vallási közösségként működött, 1970-ben azonban megnyitották a nyilvánosság előtt, és népszerű turistalátványosság lett.

Néhány apáca ma is él falai között egy elkülönített részben, ahol nem zavarják őket az érdeklődő látogatók.A legnépszerűbb helyiségek egyike Ana de Los Angeles nővér egykori cellája, aki profetikus látomásairól vált híressé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük