Kezdőlap » Látnivalók » Hol született Martin Luther King?

Hol született Martin Luther King?

A világ egyik legjelentősebb polgárjogi aktivistájának otthona a Georgia állambeli Atlanta városában található. Ifj. Martin Luther King az Amerikai Egyesült Államok XX. századi polgárjogi mozgalmainak leghíresebb amerikai vezetője volt.

Az 1964. évi polgárjogi törvény megalkotásának szentelte életét, és ugyanebben az évben megkapta a Nobel-békedíjat.1955-ben a szabadságért és egyenlőségért végzett munkáját az American Liberties Medallionnal ismerte el az Amerikai Zsidó Bizottság. 1968-ban merénylet áldozata lett. Szülőföldjét, ahol Kin élete java részét leélte, nemzeti emlékhellyé nyilvánították.

King 1929. január 15-én született az Auburn Avenue egyik házának második emeletén. A főleg afro-amerikaiak lakta közösség szívében található elegáns, kilencszobás ház King nagyapjáé volt. A virágzó afroamerikai vállalkozások munkálkodásának következtében meggazdagodott terület Sweet Auburn néven vált ismertté. Napjainkra jórészt megőrizte akkori arculatát, amikor King lakott itt. A háztól rövid sétával érhetjük el az Ebenezer baptista templomot, ahol édesapja hirdette az igét, és ahol a fia is nyolc évig prédikált. A templommal szemközt található Erőszakmentes Társadalmi Változásért Központ is az ő munkásságának folytatója. A templomtól keletre található King sírhelye: fehérmárvány emlékmű, amelyet díszmedence ölel körül.

King szülőhelyét eredeti, 1930-as évekbeli állapotában állították helyre. A polgárjogi mozgalmak egyik legfontosabb fejezetét, továbbá a történelemnek valamennyi nemzedék és rassz számára fontos szeletét jelzi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük