Kezdőlap » Látnivalók » Hol láthatjuk Pancho Villa házát?

Hol láthatjuk Pancho Villa házát?

Chihuahua nagy alapterületű városa Mexikó északi részén, a mexikói-amerikai határ alatt található. A spanyolok által 1709-ben alapított város történelme szorosan kötődik Mexikónak a függetlenségért folytatott hosszas küzdelméhez.

Chihuahua az 1910 és 1917 közötti, mexikói forradalom idején tett szert hírnévre a megfékezhetetlen mexikói hősnek, Pancho Villának köszönhetően.
A paraszti család sarjaként Doroteo Arango Árambula néven született férfi árvaházban töltötte a gyerekkorát. Miután tizenévesen megölt egy férfit, aki megerőszakolta lánytestvérét, beállt a banditák közé, és ekkortájt változtathatta a nevét a jóval egyszerűbben hangzó Pancho Villára.

Sokan egy másik népi hőshöz, Robin Hoodhoz hasonlították, akiről az a legenda járta, hogy elvett a gazdagoktól, és segítette a szegényeket. Miután Chihuahuába költözött, banditából forradalmárrá lett, és megvette a La Quinta Luznak elnevezett házat. A korabeli beszámolók szerint nagyon szeretett itt élni, itt talált igazán nyugalmat feleségével, Luz Corrallal.

Az egyszerű, ám mégis elegáns épület fehér falai büszkén emelkednek ki az utca sivárságából. 1920-ban nyugalomba vonult, letelepedett. Huerta elnökkel kötött békeszerződését azonban rendre felrúgta, és a házából támadásokat szervezett. 1923-ban ebből a házból indult el utolsó útjára: egy keresztelőre igyekezett, miközben orvgyilkosok támadtak rá, és megölték.

Villa háza, a La Quinta Luz jelenleg múzeumként várja az ide látogatókat, amely özvegyének, Luz Corralnak köszönhetően jórészt eredeti állapotát őrzi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jeruzsálem központja

A Moria dombján egy szikla található. Ez a szikla valószínűleg az, amely ma a sziklatemplom …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük