Kezdőlap » Családi élet » Hol kezdődnek a táplálási problémák?

Hol kezdődnek a táplálási problémák?

Miért eszik rosszul olyan sok gyerek? Legtöbbször azért, mert a mamáik nagyon akarják, hogy egyenek. A kölyökkutyákkal ilyen probléma nincs, de olyan gyermekkel sincs, akinek a szülei nem olvastak vastag könyveket a gyermek nevelésről, és így nem tudják, hogy aggódniuk kell. Tréfásan úgy is mondhatnánk, hogy kellő szakismeretre és több hónapos kemény munkára van szükség ahhoz, hogy evési problémát hozzunk létre.

Az egyik gyermek farkasétvággyal születik és akkor sem fogy le, ha lelki bánat emészti vagy beteg. A másik gyermek étvágya mérsékeltebb és erősen befolyásolja egészségi és kedélyállapota. Az előbbi gyermeknek nyilván az alkatából adódik, hogy dundi, a másik előreláthatólag mindig sovány is marad. De kezdetben minden kisbabának elég természetes étvágya van ahhoz, hogy egészséges maradjon és megfelelő mértékben gyarapodjék.

A baj csak az, hogy a gyermek természetes ösztöne azt is parancsolja, hogy dacoljon, ha túl erőszakosan akarják rávenni valamire, és utasítsa el azokat az ételeket, amelyekkel előzőleg kellemetlen tapasztalatai voltak. Még egy figyelemre méltó tényező van: az embernek nem mindig ugyanazokra az ételekre van gusztusa.

A gyermek is szívesen megeszi egy darabig a spenótot, aztán egyszer csak már nem kell neki. Vannak, akik rajonganak az édességért és kilószámra eszik a süteményt, mások egy falattól is megcsömörlenek. Ha ezt tudjuk, akkor megértjük, hogyan is kezdődnek az etetési problémák a gyermek fejlődésének különböző szakaszaiba. A csecsemő megmakacsolja magát az első hónapokban, ha az anya több tejet akar beleerőltetni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük