Kezdőlap » Látnivalók » Hol képzik a kanadai lovas rendőröket?

Hol képzik a kanadai lovas rendőröket?

A Regina városában található intézmény Kanada legnagyobb becsben tartott jelképeinek egyike. A vörös kabátos, lovaglónadrágos, széles karimájú nemezkalapot viselő lovas rendőr, a Mountie ugyanolyan kanadai unikum, mint a juharszirup. A díszlovasság, az országos rendőrség és az FBI funkcióit egyesítő Kanadai Királyi Lovasrendőrség (RCMP) bázisa a préri vidéki tartomány, Saskatchewan fővárosa, Regina nyugati peremén jött létre. Eredetileg a Kiképzőhadosztály nevet viselte, később átkeresztelték RCMP akadémiává, mert ez jobban tükrözte elsődleges funkcióját. A látogató napjainkban is láthatja a zászlóaljakat zárt alakzatban vonulni vagy éppen kocogni.

Az akadémia öthektárnyi területén közel ötven épület áll, közöttük az impozáns, vörös tetejű központ, a kantin, a gyakorlóterem, a törvényszéki orvostani laboratórium, a lőterek, a „kulisszaváros”, ahol a bűnügyek forgatókönyveit szimulálják, az önvédelmi sportok edzőterme, a fitneszközpont, a temető, az akadémia szíve, egy kápolna és a turistalátványosságnak számító gyakorlóterek. A kápolna a város legrégibb épülete és a préri vidék egyik legrégebbi kápolnája is. eredetileg kantinnak épült Ontarióban, onnan költöztették ide gőzhajóval és ökörfogattal. Az Északnyugati Lovasrendőrség ácsai alakították át az 1895 decemberében felszentelt kápolnát. 2007-ben felépítették a 40 millió kanadai dolláros költségvetésű futurisztikus RCMP Heritage Centert. Az itt látható kiállítások a lovas rendőrség történetét mutatja be 1873-tól, amikor a yukoni aranyláz idején kutyafogattal járőröztek a fagyos északon egészen a modern időkig, amikor már DNS-technológiával derítik fel a bűnügyeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük