Kezdőlap » Nyaralás » Hol fürödjünk télen?

Hol fürödjünk télen?

Előfordul, hogy az ember kedvezőbb feltételekkel tudja kivenni a szabadságát a téli időszakban, például ekkor hosszabb időt kap egy tömbben. Másokat az motiválhat a nyaralás helyett a telelés választására, hogy ilyenkor minden üdülőhelyen sokkal kevesebb az ember, jobb szobákat, helyeket lehet kapni, ráadásul gyakran jóval olcsóbban is (köszönhetően a kereslet-kínálat alapvető törvényszerűségének).
Ilyenkor persze csak trópusi tengerpartokon lehet bikiniben fürdeni, vagy a másik lehetőség, hogy hazai gyógyfürdőt választunk helyszínül. Ezek nagy része egyben szállást is kínál, és a meleg vízben való fürdés mellett több ingyenes szolgáltatást is igénybe lehet venni: pezsgőfürdőket, gőzös és infra szaunákat, sóbarlangokat, stb. A fizetős szolgáltatások között hemzsegnek a különféle masszázsok, iszapos és pakolásos terápiák, tornaterem, edzőterem használat, személyi edző igénybevétele, és így tovább.
A meleg víz kellemesen fűti a nagy tereket is, a termálvizek hőmérséklete 32-38 fok között szokott lenni, és folyamatosan keringetik, hogy még a szabadtérre csatlakozott medencerészekben is folyamatosan melegen tartsák a fürdővizet. Ez biztosítja a lehetőséget arra, hogy romantikus éjszakai fürdőzéseken vegyünk részt a szabad ég alatt, miközben a kellemesen gyenge világításban akár a hulló havat is biztonságban csodálhatjuk. A vízgőz persze a havat, esőt még a levegőben megolvasztja, így az már kellemes hőmérsékletben éri el a vízfelszínt, és a cseppek is aprók, afféle párás, ködös réteg keletkezik a medence fölött.
Érdemes tehát ilyenkor végigböngészni a hazai termálfürdők téli kínálatát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sharm El Sheikhben: Radisson SAS

Ez a luxusszálloda már már elérte az “5 csillagos szintet”. A repülőtértől körübelül 12 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük