Kezdőlap » Látnivalók » Hol épült a Misión Jesuítica de San José?

Hol épült a Misión Jesuítica de San José?

A Misión Jesuítica de San José a régió ama templomainak egyike, amely a kereszténység terjesztését szolgálta. A jezsuiták az 1690-es években hódították meg Chiquitos térségét, és azonnal nekiláttak templomokat építeni misszióik céljára. A Misión Jesuítica de San José a harmadik jezsuita templomként épült Chiquitosban, és egy a hat közül, amely mindmáig fennmaradt.

A templomok körül kialakított településeket olyan helybeliek lakták, akiket kereszténységre térítettek.
A Misión Jesuítica de San José temploma meglepően nagy ehhez a kisvároshoz képest. Egy nagy kövezett téren áll, meghatározva San José látképét és jelképezve a jezsuiták ama törekvését, hogy uralkodjanak a helyi lakosság felett. A jezsuiták valójában ellenséges és jól felfegyverzett törzsek ellenében végezték munkájukat.

Maga a templom kőből épült, ami szokatlan volt akkoriban: a térség missziós templomainak többségét ugyanis fából és vályogból emelték. Térrendszere bizonyos elemeiben a korai keresztény templomokét idézi, a hosszház három hajóra oszlik. Díszítményeit helyi és jezsuita kézművesek készítették, magas oszlopait egyetlen fatörzsből faragták.

Az 1760-as években, amikor a jezsuiták kiestek a hatóságok kegyeiből, és kiutasították őket a spanyolok uralta Latin-Amerikából, misszióik épületeinek többségét lerombolták. A Misión Jesuítica de San José Chiquitos templom azonban szerencsére fennmaradt, mégpedig figyelemre méltóan ép állapotban, és mindmáig fontos központja a város nagy számú katolikus közösségének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jeruzsálem központja

A Moria dombján egy szikla található. Ez a szikla valószínűleg az, amely ma a sziklatemplom …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük