Kezdőlap » Látnivalók » Hol éltek a shakerek?

Hol éltek a shakerek?

Az 1767 táján alapított település, Hancock Massachusetts állam szépséges vidékén található. 1783 táján shakerek egy csoportja érkezett ide, és fokozatosan kiépítették Hancock Shaker Village-nek nevezett falujukat. A shakerek jámbor és szigorú protestánsok, akik Angliából érkezve szóródtak szét New York államon át Massachusettsbe és Connecticutba. Hancock egy évszázadig tartó virágzás után hanyatlásnak indult, és 1960-ban a falu bezárásra került.

Az ingatlanokat és a földeket eladták egy magántársaságnak, amely létrehozta a Hancock Shaker Village. Inc. nonprofit szervezetet, hogy bemutassa ezt a mára jórészt kihalt, lenyűgözően érdekes kultúrát, amelynek különösen figyelemreméltó része a shakerek építészete. Letisztult, szépséges vonalvazetésük mellett az épületek híven tükrözik a közösség hatékonyságát és leleményességét. Az 1826-ban épült, kör alaprajzú istálló a legszebb shakerépületek egyike, és a maga nemében szerkezete is páratlan. Legfelső szintjének középső részében szénát tároltak, az alatta levő szinten rakoncák vannak ötven marha számára, amelyeket egy központi takarmányadagolóból etettek.

E szint alatt alakították ki a trágyaaknát, amelyet a takarításkor könnyen megközelíthettek a szekérrel. Hancock az Egyesült Államok keleti partvidékének legnagyobb shakermúzeuma és faluja, amelynek jó állapotban megőrzött húsz épülete pazar természeti környezetbe simul. A település kulturális jelentőségét fokozza az a tény, hogy a shakerek napjainkra szinte nyomtalanul eltűnve olvadtak be a modern társadalomba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jeruzsálem központja

A Moria dombján egy szikla található. Ez a szikla valószínűleg az, amely ma a sziklatemplom …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük