Kezdőlap » Látnivalók » Hol élt Elvis?

Hol élt Elvis?

Elvis otthona, Graceland Memphisben található. Elvis Presley hírneve és népszerűsége mit sem halványult az idő múlásával. Zenéje megváltoztatta a XX. századot, hollywoodi élete – és halála – a szórakoztatóipar egyik legnépszerűbb ikonjává emelte. Húsz évig elsősorban Gracelandet tekintette az otthonának, így birtoka szerves része lett a sztár imázsának.

Elvis 1957-ben, az első lemezének, a „Heartbreak Hotel” bevételéből vásárolta meg a birtokot benne a grandiózus, oszlopos fehér házzal, amely nem annyira palota, mint egy nagy, déli, koloniális stílusú ház, amelyhez elegáns, klasszikus stílusú portikusz tartozik. A házba szüleivel, Vernon és Gladys Presleyvel költözött be. Szeretett édesanyja a következő évben elhunyt, és itt helyezték ötök nyugalomra. Vernon két évvel később újranősült, így újdonsült felesége is ideköltözött. A helyzet természetszerűleg feszült volt, és Elvis végül elköltözött egy közeli ingatlanba. Felnőttkorát jórészt Graceland falai között élte le, és számos életrajzi könyve erről az időszakról szól. Miután öt évig éltek együtt itt, 1967-ben feleségül vette Priscilla Beaulieu-t.

Elvist ebben a házban, a fürdőszobában érte a halál 1977-ben. Priscilla, aki ekkorra már elvált az énekestől, átvette a birtok igazgatását, és miután 1982-ben megnyitották a széles közönség előtt, ez komoly bevételi forrást jelentett számára.

Graceland kulturális jelentőségét látványosan bizonyítják a legújabb statisztikák: a Fehér Ház után ez a leglátogatottabb magánrezidencia az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük