Kezdőlap » Látnivalók » Hol csodálhatjuk meg az Iglesia de San Francisco-t?

Hol csodálhatjuk meg az Iglesia de San Francisco-t?

Ezt a különleges látványt nyújtó templomot – Venezuela legszebb, latin-amerikai koloniális stílusú épületeinek egyikét – az 1950-es években nyilvánították ki emelt védelmet élvező nemzeti műemlékké.

A San Francisco-kolostorral nagyjából egy időben építették, amelyet az 1570-es években alapítottak ezen a helyen, és amely egyszerű vályogépületként kezdte életét. 1593-ban egy állandó templomépületet építettek ki Antonio Ruíz de Ullán tervei alapján, de ezt jórészt romba döntötte az 1641. évi földrengés. Egyszerűbb templomot emeltek a helyére, amelyet egyetlen hajóval és oldalkápolnákkal alakítottak ki. 1745-ben Fray Mateo Veloz munkája nyomán megvalósították Antonio Ruíz de Ullán eredeti háromhajós templomtervét, amelyet további boltívekkel egészítettek ki.

1887-ben nagyszabású rekonstrukciókra került sor Stolen Juan Marinque irányításával. Ennek során kicserélték a pilléreket, módosították a karzatot, a mór-spanyol stílusú kazettás mennyezetet álboltozattal fedték el, a főhomlokzatot részben klasszicista, részben barokk stílusban alakították át.

A templom eközben jelentős politikai események helyszínévé lépett elő, amelyek elsősorban Venezuela nemzeti hőse, Simon Bolivar alakjához kapcsolódnak, aki azért küzdött, hogy országát felszabadítsa a spanyol gyarmati uralom alól. 1813-ban ebben a templomban kiáltották ki Bolívart „Liberator”-nak, és itt helyezték örök nyugalomra 1842-ben, tizenkét évvel halála után.

Az Iglesia de San Francisco kötelező látnivaló minden Caracasba érkező turistának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük