Kezdőlap » Álláskeresés » Hol adjuk fel álláskeresésünket?

Hol adjuk fel álláskeresésünket?

Mikor adjuk fel álláskeresésünket és milyen esetben tegyük ezt meg? Kezdem azzal, hogy nagyon-nagyon fontos – hogy akinek van jelenleg munkahelye és munkája, azt mindenképpen becsülje meg – mert a mai helyzetben sajnos nagyon nehéz állást találni. Mindezek ellenére előfordulhat olyan, hogy valami oknál fogva elbocsátanak bennünket – ekkor kell élni azzal a lehetőséggel, hogy álláskeresést adunk fel és más által feladott álláshirdetéseket nézzük folyamatosan.

Több idő telhet el, mire megtaláljuk azt – ami magunknak jó lehet. Utána jönnek a további lépések: felhívni a megadott számot és felvenni a kapcsolatot az álláshirdetővel és érdeklődni. Ha megfelelünk a követelményeknek, akkor elmenni állásinterjúra és a megadott időponttól újra munkába állni. Hol nézhetünk állást?

Állást tulajdonképpen a munkaügyi központokban, de ma már az interneten is számos állásra kereshetünk és azon keresztül fel is vehetjük a kapcsolatot az álláshirdetővel – ha hatékonyabb utat szeretnénk választani. Fontos tudni azt is, hogy a legtöbb álláskereséshez manapság követelmény az önéletrajz benyújtása is – enélkül kevés esély van arra, hogy bármikor is találhatunk állást – vagy arra, hogy értesítsenek bennünket a személyesen zajló állásinterjúra. Legtöbb esetben fényképes önéletrajzot kérnek, de van olyan álláshirdetés – ahova az önéletrajz mellett az érettségi bemutatását is kérik, ha olyan az álláslehetőség. Nagyobb esélye az embernek akkor van, ha mindkettővel rendelkezik – így könnyen talál munkát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük