Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan viselkedjünk szilveszter estéjén?

Hogyan viselkedjünk szilveszter estéjén?

Minden ember számára fontos a kikapcsolódás, szórakozás. Igen hasznos lehet egy ünnepi alkalmat összepárosítani egy nem minden napi bohém, ugyan akkor táncos, jó érzéssel teli éjszakát átmulatni. Igen kérem, erről szól az évbúcsúztató. Barátok, családok, felkeltő és élcelődő hozzá szólásokkal pörgetik, miképpen és hogyan készüljünk, e nagy eseményre. Minden esetben nem szabad figyelmen kívül hagyni népi szokásainkat, fel kell eleveníteni mindenkori ételeinket. Lehetőleg fogyasszunk könnyű húsételeket, amit a mai civilizált kultúrával az ősi hagyomány megtartását figyelembe véve, összhangba hozhatunk.

Szervezzünk mókás játékokat, utcai felvonulást, díszítő álarcokkal, trombitaszóval végig vonulva, harsogva adjuk tudtul az elmúlt évnek, hogy itt az ideje visszavonulnia. Mi közben végig futtatjuk elméleti,eszmei, hogyan csináljuk gondolatainkat, mindenképp győződjünk meg arról, mit kellene máshogyan felkészülnünk, mint az elmúlt évben. Persze ne vigyük túlzásba, hiszen, szem előtt kell tartanunk a jellegzetes népi hagyományokat. Következik az éjfél, hát persze jó szokáshoz híven, illik meg hallgatni Nemzeti himnuszunkat és jöhet a pezsgő az alig várt alkohol, ugyebár emlékezetessé kell tennünk az eseményt. Készülünk a nagy kitárulkozáshoz, jöhet a meg érdemelt várva várt lakoma, tánc,vigadalom.

Nem szükséges egymást korholni, figyeljünk oda egymásra, tartsuk tiszteletben azt, ha látjuk embertársainkon, hogy kissé alkoholos mámorban, de normális magatartást eszközöl. Szilveszter éjszakán, módunk és lehetőségünk nyílik, különböző ősi rég elfelejtett ételek szemrevételezésére, meg kóstolására, az ételek összehasonlítására. A mai kor divatossá vált és ismert élelmiszerünk ízét, zamatát, összevetni, kinek hogyan ízlik a múlt és jelen ételek ízei. Használjuk ki és éljünk ezen ünnep szokásaival, tápláljuk népi szokásainkat, hogy példát mutassunk a felnövő generációnknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük