Kezdőlap » Családi élet » Hogyan viselkedjünk a játszótéren?

Hogyan viselkedjünk a játszótéren?

Avagy, a közösségi élet íratlan szabályai közül jó néhány.
Biztosan vagyunk páran, akik egy egy játszótéri kellemetlen élmény után elgondolkodunk, hogy vajon miért nem tudnak egyes emberek viselkedni egy olyan közegben, ami elsődlegesen a gyerekeknek lett létrehozva.
Sok szülő minősíthetetlenül viselkedik, ami a zavaró tényezők közé sorolható. Hangoskodnak, piknikelnek, „belakják” a játszóteret, mindeközben gyerekeik randalíroznak, belekötnek más gyerekekbe, elveszik a játékaikat, mert minden rájuk van hagyva.
Tisztában vagyunk azzal, hogyha valamilyen játékot leviszünk a játszótérre akkor azt meg kell osztanunk a többiekkel, mert nem az a cél, hogy fájdítsuk a másik gyermek szívét azzal, hogy nekünk van, neki pedig nincs olyan játéka. Ide értendő a kismotor, a homokozó játékok, a labda és még sorolhatnánk. De joggal elvárhatjuk, hogy legalább megkérdezzék tőlünk, hogy elvehetik e, megnézheti e stb.
Vannak gyerekek, akik a jó neveltetés ellenére is nehezen viselik a kudarcot vagyis, ha nem kapja meg egyből a másik kismotorját abból nagy hiszti kerekedik. Ilyenkor próbáljuk minél hamarabb megoldani a helyzetet, ha gyerekünk megértőbb rávehetjük, hogy mutassa meg, viszont ha visszakéri, a másik szülő kutya kötelessége azt visszaadni akár azon az áron, hogy ismét hiszti kerekedik belőle.
A gyerekek nagy többségére jellemző, hogy mindig a másiké szebb és jobb, nekünk szülőknek kell ezeket a csereberéket irányítanunk és kézben tartanunk.
Ugyanis a játszótér a gyerekekért van, de sohasem szülői felügyelet nélkül. Nagyon sok helyzet adódhat amikor szülői közbenjárás szükséges, ezekből általában nem szoktak problémák adódni.
Gyerekünknek mindig hívjuk fel a figyelmét a kisebbek védelmére, figyeljenek egymásra, társaikra és ha bármilyen probléma adódna akkor szóljanak. A közösségi élet szabályainak betartásával sok kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat és környezetünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük