Kezdőlap » Családi élet » Hogyan viselkedjünk ha összefutunk az exünkkel?

Hogyan viselkedjünk ha összefutunk az exünkkel?

Mindenki szakított már életében, mindenkinek ért véget szerelmi kapcsolata. Azt, hogy milyen viszony marad ezek után a felek között sok minden meghatározhatja.
A kapcsolat ideje, mélysége, az érzelmek minősége és maga a kapcsolat tartalma.
Maga az, hogy mennyi ideig tartott a kapcsolat nem lehet mérvadó abban, hogy szakítás után hogyan viszonyulunk a másikhoz. Rövidebb idő alatt is kialakulhat egy igazán mély érzéseken alapuló szerelem, míg egyáltalán nem biztos, hogy akik több évig együtt voltak ezt felülmúlják. Egy kapcsolat lehet nagyon felszínes is vagy érdekeken alapuló.
A szakítás sosem egyszerű. Mindenkit megvisel, ki hamarabb, ki később jut túl ezen az időszakon. De mit tegyünk ha egy nem várt helyzetben összefutunk azzal akit régen szerettünk, épphogy csak túl vagyunk rajta, vagy ellenkezőleg már évek óta nem láttuk?
Az elválás pillanata nagyon meghatározó ebben a szituációban. Ha ellenségként, durván netán agresszíven váltak szét útjaink és rengeteg negatív emlékünk van az illetőről, nyilván nem fogunk üdvrivallgatásban kitörni. Ilyenkor jobb ha kerüljük a személyes kontaktust, esetleg köszönünk a másiknak, de nem állunk le vele.
Ha volt szerelmünk még mindig kellemes emlékeket, érzéseket vált ki belőlünk és leállunk beszélgetni, akkor se feledjük , hogy miért szakítottunk. Nem kell a múltról beszélgetni, nincs értelme csak felkavarodnak bennünk a rég lezárt emlékek.
Fontos, hogy a tiszteletet adjuk meg egymásnak. Minket minősít a viselkedésünk, és semmi sem ment fel a szegénységi bizonyítvány alól, az sem ha esetleg lesüllyedünk exünk szintjére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük