Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan viselkedjünk ha kismama van a családban?

Hogyan viselkedjünk ha kismama van a családban?

Ha családunkban is eljött a nagy pillanat, amikor az egyik családtagunk babát vár, akkor sokan nem tudják, hogy hogyan is kell hozzájuk állni.

A férjnek biztosítania kell az otthoni nyugalmat, segítenie kell a feleség mindennapi feladataiban, meg kell próbálni minél több feladatot levenni a kismama válláról, hiszen ez egy más állapot, így nem várhatunk el mindent ugyanúgy, mint azelőtt. Hiszen a kismamák ilyenkor többet esznek, többet isznak, többet alszanak, fáradékonyabbak, jobban oda kell figyelniük magukra, illetve a picire.

De a többi családtagnak is oda kell figyelni, ha vendégségbe érkezik hozzá a kismama. Nem mindegy, hogy mit és hogyan fűszereznek, hiszen a kismamák nem nagyon ehetnek fűszerekben úszó ételeket. A tejtermékekkel, tojásos ételekkel pedig kifejezetten vigyázni kell. A nyers ételeket is kerülniük kell.

Ha hozzánk érkezik a kismama figyeljünk oda, hogy kényelmesen tudjon lepihenni, ülni, ne legyen melege, ne fázzon és stb. Erre mindre oda kell figyelnünk. Illetve nyugodt környezetet biztosítsunk nekik, ne beszéljünk hangosan, ne legyen feszült a légkör, ne idegesítsük a kismamát.

Tartsunk otthon gyümölcsöket és zöldségeket, ha kismama érkezik hozzánk, mivel a terhesség során fontos a vitamin bevitel, és lehet, hogy épp valamelyiket kívánja meg a várandós kismamánk. És akkor semmi sem csillapítja az étvágyát csak az amit ő épp ebben a pillanatban megkívánt. Ez törvényszerű a kismamák körében.

Ne piszkáljuk a kismamák hasát csak, ha megengedi, mivel sokan nem szeretik, ha idegenek, vagy ha mindenki engedély vagy megkérdezés nélkül simogatja a hasát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük