Kezdőlap » Családi élet » Hogyan viselkedjünk, ha elmúlik a szerelem?

Hogyan viselkedjünk, ha elmúlik a szerelem?

Egy szerelem, lehet bármilyen elsöprő erejű, előfordul, hogy egy idő után elmúlik. Beléphet a képbe egy harmadik személy, de az is megeshet, hogy a kapcsolat elfárad, a két ember elidegenül egymástól, elfásulttá, kiégetté válnak. Egyre több a veszekedés, a harag és ilyenkor akaratlanul is megfordul az ember fejében, hogy lehet nem itt van a helyem, lehet tovább kellene lépnem.
Ha már mindent megpróbáltunk és úgy érezzük, hogy végleg elmúlt részünkről a szerelem, döntenünk kell a folytatásról. Lehet, hogy csak néhány hónapos kapcsolatról beszélünk, vagy éveken át éltünk együtt, szakítani soha nem könnyű.
Vannak azonban íratlan szabályok, amiket a másikra nézve –legfőképpen tiszteletből- mindenkinek illene betartania.
Ne szakítsunk se sms-ben, se elektronikusan. Tiszteljük meg azzal a volt szerelmünket, hogy elé állunk és őszintén elmondjuk érzéseinket.
Ha egy harmadik fél lépett be az életünkbe, az a legkorrektebb, ha azt is elmondjuk, hiszen előbb, vagy utóbb úgyis kiderül, nincs értelme tagadni.
Próbáljunk meg normális hangnemben, szidalmak nélkül szakítani! Felesleges haragban, gyűlölettel elválni a másiktól, gondoljunk az együtt töltött szép időkre!
Végül a legfontosabb: senkivel ne éljünk/legyünk együtt sajnálatból. Lehet, hogy azt gondoljuk, a másik ezt nem érzi, de induljunk ki saját magunkból és tegyük fel a kérdést: őszinteség vagy megalázottság? Ha már csak szánalmat érzünk a másik iránt és mégis mellette maradunk, az ő esélyeit is csökkentjük egy új, boldogabb párkapcsolat eléréséhez.
A szakítás soha nem könnyű, de ha úgy érezzük, hogy ezt kell tennünk, a másik iránti tiszteletből mindig próbáljunk meg emberségesen viselkedni és ha már véglegesen eldöntöttük, a lehető leghamarabb közöljük párunkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük