Kezdőlap » Családi élet » Hogyan viselkedjünk egy autista gyerekkel?

Hogyan viselkedjünk egy autista gyerekkel?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan is viselkedjen egy autista gyerekkel, ha összesodorja vele az élet. Egyszerű a válasz, természetes módon kell, úgy ahogy egy egészséges kisgyerekkel.
Mivel elsősorban az autista gyerek is gyerek, ezáltal úgy is kell bánni vele mint egy gyerek. Az autizmus egy idegrendszeri-rendellenesség, ami egyre több és több embert érint a mai világban. Elsősorban ha ismeretségi kőrben történik egy ilyen helyzet, akkor érdemes a szülőket megfigyelni, illetve megkérdezni, ha valamit nem tudunk.
Az autista gyereknek érzékenyebbek az idegei. Másabbak a viselkedéseik, amelyek sokszor elrettentik az embereket. Pedig nem szabad az ilyen gyerekeket, sem lenézni, sem elkerülni, mert akár milyenek is megérzik az emberek hozzáállásaikat.
Nagyon figyeljünk oda, hogy a túl sok inger zavaró lehet. Az autistáknak nagyon fejlett viszont más érzékszervük, legyen az a szaglásuk , a hallásuk akár az ízlelésük.
Nem szabad erőltetni rájuk dolgokat, figyelni kell arra amit szeretnének csinálni és nem azt ráerőltetni amit mi szeretnénk csináltatni vele.
Legyünk türelmesek a gyerekekkel, illetve figyeljünk arra ahogyan mozog a testbeszéde sokat elárul.
A legfontosabb amit egy szülő, vagy akár barát tud a gyerekkel csinálni , az az hogy feltétel nélkül szereti a gyermeket, mert minden ember más és más értékekkel született, formálódik az évek során. Az autista gyerekeknek is meg kell adni azokat a boldog perceket, örömöket amit csak meg lehet adni.
Hiszen Ők is szeretni tudnak, és tudnak annyi örömöt adni mint egy egészséges gyerek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük