Kezdőlap » Karácsony » Hogyan viselkedjünk a céges karácsonyi partin?

Hogyan viselkedjünk a céges karácsonyi partin?

Minden céges bulinak megvannak a maga szabályai, amelyek úgy általánosságban igazak. A karácsonyi parti viszont még nagyobb körültekintést igényel bizonyos viselkedési formák tekintetében. Melyek ezek?
Első és talán legfontosabb dolog a ruhaválasztás. Tudatosítani kell magunkban, hogy ez nem egy könnyed kiruccanás a barátainkkal, netán vadászat, ahol partnert keresünk magunknak. Itt az egész cég, általában a vezetőség is jelen van, így nem árt, ha odafigyelünk a megjelenésünkre. Kerüljük a túlságosan rövid, túlságosan kivágott, túlságosan áttetsző anyagú ruhákat. Ezek lehet, hogy szexisek, de bizonyára nem szeretnénk a következő munkanapon kínos pillantásokat kapni, amint kollégáink a kevesebbet sejtető felsőnkön is próbálkozik „átlátni”.
Emellett fontos, hogy ügyeljünk a viselkedésünkre is. Vigyázzunk az alkohollal! Noha csábító lehet az „all you can drink” típusú parti, főleg, ha ingyen is van, mégis komoly következményei lehetnek. Egyrészt nem tudjuk úgy kontrollálni érzelmeinket, mondandónkat, stílusunkat. Elveszítjük az uralmunkat a viselkedésünk fölött, és előtörhetnek a valódi gondolataink kollégáink, netán főnökünk iránt.
Végül, igyekezzünk előnyünkre fordítani ezt az összejövetelt. Építsünk kapcsolatokat, ismerjük meg jobban azokat az embereket, akikkel nap, mint nap együtt dolgozunk. Ki tudja, talán néhány kapcsolat barátsággá, esetleg még többé alakulhat át. Arra azonban vigyázni kell, hogy ne adjunk ki túl sok információt önmagunkról, és ne keverjük a magánéleti dolgokat a munkahelyi ügyekkel. Még akkor se, ha valamiféle románc alakulna ki egy munkatársunkkal. Lehet ezt is diszkréten kezelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük