Kezdőlap » Karrier » Hogyan viselkedjünk a céges bulin?

Hogyan viselkedjünk a céges bulin?

Ha a cég ahol dolgozunk egy sikeres évet tudhat maga mögött, akkor nem ritka, hogy ezt egy év végi bulin megköszöni a dolgozóknak. De mire is kell vigyázni ilyenkor?

Az alkohol
Nem tanácsos lerészegedni! Egy két pohárkával még nincs baj. A kulcsszó a mértékletesség! Senki nem szeretne jövő héten úgy bemenni a munkahelyére, hogy hallja, hogy összesúgnak a háta mögött pont az alkohol mámora miatt.

Viselet
Lehet felöltözni elegánsan, lehet felöltözni csinosan. De semmiképpen ne kirívóan! A mélyen kivágott felsőket és a miniszoknyákat és egyebeket felejtsük el. Ez az este nem erről szól.

Nyomulni a munkatársakra
Kerülje a félreérthető beszélgetéseket, akár egy akár több partnerrel is. Legyen határvonal a kedvesség és a flört között.

Jó kedv, humor
Sosem baj, ha az ember nem csak a felhős dolgokat látja, de egy bulin oldottabb a hangulat, így vigyázni kell, hogy ne káromkodjunk (nem tudhatjuk, hogy ki szereti, kit bántunk meg vele), ne meséljünk otromba és “disznó vicceket” mivel ez nem az a közeg. Senki nem fog jó szemmel nézni ránk.

Köszönetet mondani
Mielőtt távoznánk a buliból ne felejtsünk el köszönetet mondani a szervezőnek, főnökünknek, hiszen nekünk lett kitalálva, és miattunk fáradoztak annyit. Továbbá ha megkértek minket, hogy a megbeszéltek szerint a buliba vigyünk bort vagy bármi mást, arról se feledkezzünk meg!

Távozás időben
Hiába, egyszer minden véget ér, de itt nem illik kiélvezni az utolsó percekig, még ha jól is érezzük magunkat. Nem illendő utolsóként elhagyni a céges rendezvényt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Rippel fivérek

Koránt sem szokványos gyerekkoruk volt Rippel Feriéknek. “A játszótér egyik pingpongasztaláról ugráltak a másikra, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük