Kezdőlap » Betegségek » Hogyan viseljük el a nehéz napokat?

Hogyan viseljük el a nehéz napokat?

Minden nőnél másként jelentkeznek a tünetek. Valójában egészségünk egyik alap eleme, mégis a velejáró hatások néha elég fájdalmasak. Rossz közérzet, erős fejfájás, puffadt has, feszülő mellek a menstruáció előjelei. Vannak olyanok, akik könnyebben viselik, és nem érzékelik a vele járó hatásokat. Sokan csak legyintenek a megelőző napokban jelentkező tünetekre.

Szerintük az élet velejárója. Valamilyen téren igazuk van. Azonban a fizikai és pszichés tünetek valóban léteznek és azoknak nehezebb, akiket megviselnek. Minden ok nélkül levertnek, fáradékonyabbnak érezzük magunkat. Voltaképp a falási rohamok is ennek a görcsölő fájdalomnak tudható. Nehezebbnek tűnünk saját magunk számára s a vércukorszint leesik ezekben a napokban. Mindentől idegesek, érzékenyek leszünk. Mozgással le lehet vezetni és nem kell folyton ordítozni a családtagokkal. A mozgás boldogsághormonokat indít el a szervezetben és normalizálja a stressz okozta befolyásokat.

Kedélyállapotunk javítható, ha erőt tudunk venni magunkon és valóban belekezdünk a sport őrületébe. Az első két nap nagyon nehéz. Rányomja bélyegét munkánkra, barátainkkal való kapcsolatunkra. Jobban tesszük, ha nem irritáljuk az közeli hozzátartozókat és meglapulunk. Nem tart soká és, ha megbántunk valakit akaratunkon kívül, nem érvelhetünk azzal a kifogással, hogy sajnálom, megjött a havi ciklusom. Kellemetlen, bántó és sértő magatartásra vall. Mivel egyetlen nő szervezete sem működik a naptáron beállított időpontra, a huszonöt és harminckét napos beállítottság megfelelő. A görcsös fájdalomra pedig szedjünk nyugodtan görcs és fájdalom csillapítót. Ma már a gyógyszertárakban recept nélkül kapható jobbnál-jobb tabletták és megkönnyíthetjük vele a borongós napokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük