Kezdőlap » Hobbi » Hogyan viseli a kutya az extrém hőhatásokat

Hogyan viseli a kutya az extrém hőhatásokat

Ha mozoghatnak és van elegendő ennivaló, akkor az egészen szélsőséges hideget is károsodás nélkül elviselik. A kutyák nagyon szeretik a havat, sokat futkosnak benne, ha arra van lehetőségük , ezzel nincs is semmi baj. Viszont a hóevés kimondottan ártalmas számukra, hiszen torokgyulladással és véres hasmenéssel járhat.

A téli sózott latyakot szintén rosszul tűrik a kutyák . Ilyenkor talppárnájuk begyullad,mely nagyon fájdalmas , ezt nyalogatással próbálják enyhíteni ami viszont még inkább fokozza a gyulladást. Ha ilyen utakon sétálunk , akkor séta után azonnal mossuk meg langyos tiszta vízben a kutya lábait és kenjük be valamilyen lanolinos babakrémmel. Kánikulában sem jobb a helyzet sőt még több figyelemmel kell lennünk kutyánkért.
Soha ne hagyjuk tűző napon leállított kocsiban még pár percre sem, hiszen az ilyen autóban gyakran lehet 50-60 fok is a kutya gyorsan kap hőgutát. Ilyenkor a kutya testhőmérséklete 40-41 fokra is felszökhet. Ha mégis megtörtént a baj , addig amíg az állatorvoshoz nem érünk vagy esetleg ő nem ér oda hozzánk , mosogassuk a kutyát hideg vizes ruhával, ezt a műveletet kezdjük a kutya lábával , talpával és természetesen a fejével . Robogó autó , lehúzott ablakon kikukucskáló kutya , nagyon aranyos látvány tud lenni, de az ebet nagyon megbetegíti. Nagyon érzékenyek a huzatra , könnyen kap kötőhártya-gyulladást, fül-és torokgyulladást. Nagyobb testű kutyák szállítására a legjobb egy kombi autó, így a hátsó részen kényelmesen elfér, kilát és még az éppen vezető gazdi útjában sincs. A kisebb kutyáknak tökéletes hely az anyósülés alatti rész a vezető mellett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük