Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan vigyázzunk társaságban az értékeinkre szilveszterkor?

Hogyan vigyázzunk társaságban az értékeinkre szilveszterkor?

Mindennapos téma az, hogy hogyan óvjuk meg az értékeinket, vagyontárgyainkat az azt ellopni vágyóktól. Nem létezik tökéletes recept, de van néhány praktika és megfontolt cselekedet, amellyel elejét vehetjük annak, hogy egy napon kifosztva érezzük magunkat.

Szilveszter napján is az elsődleges védeni való dolgok a nálunk lévő értékek. Nyilván ha valaki elindul szórakozni az év utolsó napján az nem teheti meg, hogy egy fillér nélkül nekivág az éjszakának és az irataink is nálunk kell, hogy legyenek. Nőként és férfiként is a legfontosabb: csak azt vigyük magunkkal, ami a legszükségesebb, ne vigyünk sok pénzt és lehetőleg az összes iratunkat se pakoljuk be, biztos, ami biztos.

Mi, nők válasszunk olyan táskát, amelynek több cipzárja van, nem elég egy mágneses patent vagy hasonló. Minél több a belső rekesz, annál biztosabban tehetjük el a dolgainkat. A pénzt, telefont, iratokat mindig a lehető legbelsőbb zsebbe tegyük, lehetőleg minél több zárható részbe. A másik fontos tényező: válasszunk olyan retikült, amit lehetőleg úgy hordhatunk magunkon, hogy esetleg tánc közben se kelljen letennünk sehova. Ebben az esetben inkább válasszuk ki azt a darabot, amely talán kevésbé megy a ruhánkhoz, de a biztonság miatt megéri. Hiába gondoljuk azt, hogy figyelni tudunk a letett táskánkat, a rosszakaróinknak egy pillanat is elég, épp annyi, hogy szólunk valakihez, vagy rendelünk egy italt és az értékeinknek máris nyoma vész.

Férfiaknál kicsit könnyebb a helyzet, hisz ők mindent a zsebükbe tesznek. Itt arra érdemes figyelni, hogy vagy egy belső zsebet válasszunk, vagy a nadrág passzos zsebét, ahova senki nem tud úgy benyúlni, hogy ne vegyük észre. A külső pulóver, kabát zsebeket kerüljük, hacsak nem zárhatóak, mert a zsebeseknek egy pillanat is elég ahhoz, hogy bajt okozzanak. Ha a pasiknak van lehetőségük, akkor a társaság megbízható női tagjának adják át értékeiket, pláne ha pénztárcájuk is van. A nők ezt gondosan elteszik a jól megválasztott táskába és így biztosan meg lesz minden hajnalra is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük