Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan vigyázzunk személyes értékeinkre tömegközlekedési járműveken?

Hogyan vigyázzunk személyes értékeinkre tömegközlekedési járműveken?

Minden embert érintő mindennapos kellemetlenség elkerülése a mindennapi életünkben, a kelő biztonságot mi magunk tudjuk, képesek vagyunk felelni.

Villamosan utazva vagy bármelyik tömegszállító járművek igénybevételénél fel kell mérnünk, kellő odafigyeléssel, minden szempontot figyelembe véve, nehogy áldozatok legyünk. Kifigyelt áldozat, a zsebtolvajoknak. Vigyázzunk táskáinkra, mindig legyenek becsatolva. Figyeljünk oda tapintással, ránézéssel a csatok biztonságára. Ne feledjük egy percre sem, hogy mi és embertársaink ki vagyunk szolgáltatva a bűn elkövetőinek. Természetes, ha ezt mind tudatosítjuk, elraktározzuk az agyunkban.

Elképzelhető ez a tevékenység nem fog előfordulni velünk. Kérjük meg, figyelmeztessük utastársainkat abban az esetben, ha látjuk, veszélyben vannak értékei. Gondoljunk a nyitva felejtett bevásárló táskákra, melynek tetején jól látszik, a tolvajnak esélyt adva, az irat és pénztárca. Ne engedjük érvényesülni ezeket az embereket, tegyünk gátat és tettenérésnél azonnal hívjunk rendőrt.

Legnagyobb veszélynek ebben az esetben is a gyerekek a legnagyobb áldozatok, mivel megvédeni képtelenek magukat fizikailag erősebb támadóiktól. Ezért fontos, minden olyan vészkiáltásokra odafigyelnünk, nekünk felnőtteknek, amikor szűkség lehet erre a cselekedetre, segítségre, ne hagyjuk őket cserben. Erős határozott fellépésünkkel megakadályozhatjuk a gyerekek bántalmazását és értéktárgyaik elvesztését. Össze fogással és embertársi kötelezettséggel csökkenteni tudjuk az eltulajdonítást, azt, hogy a megdolgozott vagy ajándékban kapott értékeink meg maradjanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük