Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan vigyázzunk fiatalságunkra?

Hogyan vigyázzunk fiatalságunkra?

Amikor szóba kerül az öregedés egy baráti beszélgetésben mindig nevetés, csipkelődés vagy élcelődés a vége . Pedig a tény, hogy percről- percre öregszünk már nem is olyan vicces…
Van néhány dolog amire ha oda figyelünk bizony sokban lelassíthatja az elkerülhetetlen folyamatot.
Először is azt kell megértenünk hogy öregedni nem fáj. Mert minél jobban gyarapodik a gyertya a születésnapi tortánkon annál több tudás és tapasztalat halmozódik a lassan őszülő hajunk alatt.
Ha időben lemondunk a ma már horribilis összegért kínált cigarettáról már egy lépést tettünk a külsőnk fiatalítása ügyében.
Az unalmasnak kikiáltott séta vagy akár egy tíz lépcsőből álló emelvény( lépcsősor)megmászása nem nagy feladat szinte senkinek. Ha már küzdünk valamilyen egészségügyi problémával akkor a szobabicikli egy nagyon jó megoldás a szívünk és az ereink megóvására. A rengeteg folyadék( nem csak víz) kellő mozgásra készteti a vérsejteket és könnyebben megdobogtatják a szívünket.
Apropó szívdobogás… A rendszeres és kielégítő szexuális élet bizony meglátszik az arcunkon is. Minél sugárzóbb és simább egy férfi vagy nő bőre annál boldogabb az ágyban.
Nem csak a bio élelmiszerek egészségesek amik a drogériák polcain sorakoznak. A „sima” zöldségesnél megvásárolt idénygyümölcsök ugyanolyan finomak és hasznosak a szervezetünknek hisz az emberi test alkalmazkodik az évszakokhoz és abból von ki tápanyagot ami éppen van. Persze nem árt evés előtt jól megmosni. A vitaminokat már csak bónuszként említem, de nem árt ha legalább C vitamint pótolunk ha már a gyerekünknek megvesszük mert csak ő az első, gondoljunk magunkra is néha.
A filozófikus távol- keleti gondolkodás mód átfogóbb, nem analitikus, nem a sejteket vizsgálja hanem egészben látja a testet és nem csak a látható és kézzel fogható világot tartja valódinak. A fiatalítás nem a ránctalanító krémnél kezdődik és a plasztikai sebésznél ér véget. Az egészségünkre vigyázni egyszerű dolog a lényeg hogy elindítsuk a változást .Néha csak annyi kell ,hogy valamit NE tegyünk(együnk)meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban

Az egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a kiegyensúlyozott, vegyes étrendnek. A szervezet számára a fenntartáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük