Kezdőlap » Karrier » Hogyan vezessük iskolai füzetünket?

Hogyan vezessük iskolai füzetünket?

Általános iskolától kezdve az egyetemen át egészen egy felnőttképzésig folyamatos füzetvezetést kell alkalmaznunk tanulmányaink során. Az alsóbb osztályokban a pedagógusok elvárták és elvárják még, hogy minden tantárgyból külön füzetet vezessünk. Viszont az egyetemen, vagy későbbi tanfolyamokon már erre nem igazán ügyelnek. Sajnos maga a diák/hallgató sem figyel oda saját jegyzeteire, és sokszor egy füzetbe zsúfol össze minden tananyagot, egy-egy vizsga során pedig belegabalyodik az egészbe, azt sem tudja, melyik jegyzet melyik tárgyhoz tartozik. Ezért érdemes minden órára más-más füzetet hordani, és csak azt vezetni bele, ami egy tanórához tartozik.
Célszerű vagy különböző borítású füzeteket venni, vagy pedig minden tantárgy füzetét más-más dísszel jelölni – akár ráragasztani valami újságból kivágott képet, esetleg rajzolni rá valamit –, aminek segítségével könnyebben megkülönböztethetjük a füzetet.
Érdemes tagolni az órai anyagot. Minden új fejezetet egy teljesen új oldalra kezdj el írni! A kisebb fejezeteket akár egy egyszerűbb díszítősorral is elválaszthatod egymásnak. Célszerű játszani a nagybetűkkel-kisbetűkkel is: egy-egy fontosabb részt vagy fejezetcímet írj nagy, nyomtatott betűkkel!
Ne írj egybe mindent, hagyj egy-egy szünetet a sorok között. Mindez a tanulásban nagy segítség lesz számodra, hiszen jobban átláthatod az egész füzetedet.
Felsorolásnál használj különböző jeleket a felsoroltak előtt, ne csak egy sima vonalat! A fogalmakat érdemes külön kiemelni akár egy színes tollal. A szükséges képleteket pedig szintén színessel körbeírhatod, vagy bekeretezheted, így láthatod, mi fontos, és mi kevésbé fontos!
Mindezen tippek segítenek a hatékonyabb és gyorsabb tanulásban, hiszen szép és rendezett füzetvezetést érhetsz el ezekkel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük