Kezdőlap » Betegségek » Hogyan veszi fel a láz a harcot a betegséggel szemben?

Hogyan veszi fel a láz a harcot a betegséggel szemben?

Hogyan vesz fel a harcot a láz a betegséggel szemben? Miért jótékony a hatása?

A láz a szervezet számára úgy viselkedik, mint egy vészcsengő. Ha az ember tudná, hogy a láz a természet figyelmeztető jelzése, akkor bizonyára nem próbálná meg csillapítani. A láz a szervezet védekezése a káros betolakodók ellen. Az ember általában ahelyett, hogy hagyná, illetve segítené, hogy a természet saját maga védekezzen, ijedtében meggátolja a test természetest reakcióit. A legkisebb láz esetén is azonnal a gyógyszerhez fordulunk segítségért, hogy megszüntesse azt. Vajon miért gondoljuk, hogy értelmesebbek vagyunk, mint a természet maga? És miért vetünk gátat a természet törvényeinek? Miért nem hagyjuk a lázat és miért nem értékeljük a jótékony hatását? Pedig a láz fontos segítőtárs lehet a nem kívánatos tünetek elleni harcban.
A lázas állapotnál mindig az a fontos, hogy megfelelően működjön a beteg bélrendszere, valamint a veséje és a bőr funkciói. Ha ezt a három tényezőt figyelembe vesszük, a láz nem okoz károsodást. Ennek érdekében érdemes a betegnél természetes bélmosást végezni gyógynövényes hashajtókkal (vagy gyógyteákkal), majd a mellkasra vizes borogatást kell helyezni. Fontos, hogy az ember a betegség alatt végig diétásan étkezzen.
A természetes izzadás után a beteg hirtelen megkönnyebbül. Ezután már általában a láz nem fog újra felszökni. Jó, ha tudjuk: a láznak mindig lassan kell lemennie és nem hirtelen, minden siettetés természetellenes. Ha felmegy a láz, maradjon is magas, amíg minden olyan anyag elég a szervezetben, ami a lázat okozta. Ha siettetni akarjuk a természetes folyamatot, csak haladékot nyerünk, és nem szüntetjük meg a láz igazi okát. Mindaz, amit a szervezet az izzadással, a vizelettel vagy a széklettel nem tudott eltávolítani, még jelen van mérgező anyagok formájában. Ezek pedig az első adandó alkalommal megint működésbe lépnek. Lehet, hogy a gyógyszerekkel sikerül gyorsan levinni a lázat és elfojtani egy torokgyulladást, de ennek a betegségnek a baktériumai ott maradnak a szervezetben és más károkat fognak okozni. Például olyan komplikációkat idézhetnek elő, mint a szívburokgyulladás,a végtagok reumája vagy a tüdőgyulladás .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük