Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan vészeljük át az éjszakai fent léteket?

Hogyan vészeljük át az éjszakai fent léteket?

Sok esetben, amíg nem alakul ki a helyes napirend a babák, néha felcserélik a nappalt az éjszakával. Még tudják mikor van éjjel és nappal, hisz a pocakban sem ez alapján voltak ébren vagy aludtak, hanem a szükségleteik irányították őket. Ez történik az első hónapokban is. Ilyenkor számos újdonsággal találkoznak és sok az ismeretlen dolog, amihez nem tudnak rögtön alkalmazkodni, ezért türelmesnek kell lennünk, még ha nagyon fáradtak vagyunk a akkor is.

Nem szégyen ilyenkor segítséget kérni családtagtól vagy a párunktól, nagyszülőktől, hisz ha fáradtak vagyunk ingerlékenyebbek vagyunk és ezt a feszültséget érzi a baba is és ő is feszültté válik általa. Ha nappal alszik a baba, hagyjuk későbbre a teendőinket feküdjünk mi is le pihenni, nem versenyfutás az első hónapok, ne törődjünk a házimunkával pihenjünk, hisz lehet, hogy csak pár percünk lesz rá. Ha tudunk akkor a legjobb, ha alszunk is egy kicsit ilyenkor, mert este vagy éjszaka lehetséges, hogy megint virrasztanunk kell.

A baba számos dolog miatt lehet nyűgös éjszaka, ez nem a mi hibánk sosem szabad azt hinnünk biztos valamit rosszul csinálunk azért nem alszik, mert ezzel csak magunknak teszünk rossz perceket. Lehet, hogy csak éppen fáj a kis hasa, ez lehet a hirtelen sok táplálék elfogyasztásától vagy az erősebb anyatej összetételétől, esetleg meg lehet próbálni ilyenkor kikérni a gyermekorvos tanácsát vagy a védőnőét mit javasol a hasfájásra. Ha ez a probléma lehet, hogy valamilyen készítmény használata után nyugodt éjszakáink lesznek. Később ha kialakul a napirend élvezhetjük a babázást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan akadályozzam meg, hogy ne legyen hisztis a gyermekem?

A hisztis időszakon minden gyermek átesik, az nem mindegy, hogy ez meddig tart és, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük