Kezdőlap » Zene » Hogyan vélekednek a Trance stílusról?

Hogyan vélekednek a Trance stílusról?

A trance állapota 2003-ban: határozottan javuló. Ugyan hazánkban méltatlanul lenézett és mellőzött műfajról van szó, világszerte sikeresebb, mint valaha. Ennek persze rengeteg hátulütője is van: multinacionális lemezkiadók zsákszámra, ömlesztve adják ki trance válogatás címszó alatt a legszégyenteljesebb popzenék kompilációit, olyan égetnivaló előadóktól, mint a Brooklyn Bounce, Lasgo, Ian van Dahl, Dj Sammy, vagy akár a Scooter.
A trance sokak szerint az előttünk álló évek popzenéje. Ebben persze lehet valami, ha összekeverjük a trance-t az eurodance-szel, amit a műfaj hallatlan népszerűségét gátlástalanul kihasználó pénzéhes multik a jelek szerint meg is tesznek.

Ennek köszönhetően sok helyütt egyre inkább, Magyarországon pedig főként, ha valaki bevallja, hogy trance-t hallgat, úgy néznek rá, mint egy tömeggyilkosra, vagy jobb esetben, mint egy szánni való debilisre.

Pedig az érzelmes, epikus tánczenék között is, ugyanúgy, mint minden más műfajban, szép számmal vannak maradandót és értékeset alkotó producerek és lemezlovasok. Ezt tagadni szemellenzős, beszűkült, a modern tánczenék szellemiségéhez méltatlan hozzáállás, nem több mint ízlésbeli sznobizmus. Sokan a nagynevű lemezlovasok és producerek közül elpártolt a műfajtól, legnagyobb részük a progresszív house és annak különféle változatai felé fordultak. Vájtabb fülű körökben a trance szitokszóvá degradálódott, és azonosult a “sláger” meghatározásával. Az új évezred beköszöntésével viszont a műfaj igényesebb művelői körében útkeresés kísérlet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük