Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan vehetjük magunkhoz a nap energiáját a növényeken keresztül?

Hogyan vehetjük magunkhoz a nap energiáját a növényeken keresztül?

A Nap energiáját számos formában magunkhoz tudjuk venni, lehet különböző meditációs gyakorlatok segítségével, ilyenkor nincs is szükség konkrétan a Nap jelenlétére, mert az elménk által generált képet alakítjuk át energiává, majd oda koncentráljuk ahová szeretnénk szervezetünkben.

Lehet légzéstechnika segítségével magunkhoz venni a Nap áldásos energiáit, a leghatásosabb a felkelő és a lenyugvó Nap, de bármilyen napszak megfelel az energia magunkhoz vételére.
Egy nagyon érdekes és egészséges módja a Nap energia hasznosítása szervezetünk számára, a zöld ételek frissen fogyasztása. Az ír Brendan Lehane egyik könyvében azt írja, hogy ha az ember napfényes időben frissen szedett zöldfélét fogyaszt el, akkor lényegében nem más történik, minthogy azt veszi magához, ami nyolc perccel korábban még a Nap része volt. Ennyi idő alatt éri el ugyanis a napsugár a Földet. A napenergia táplálékká alakulásához viszont mindössze egyetlen másodperc töredékére van szükség. Azon gyorsaság ellenére, amellyel mindez lejátszódik, ez az esemény kulcsfontosságú tényező minden földi élet számára. Ez az a folyamat, amely pirkadat és napnyugta között a világ tengereinek minden egyes kova- vagy fonalas moszatjában éppúgy végbemegy, mint a legkisebb levélben a szárazföldön.

Mint tudjuk a növények táplálékot, energiát és új életet hoznak létre. Minél mélyebbre merült a tudomány vegyelemzéseivel és elektronmikroszkópos vizsgálataival a levelek rejtélyes valóságába, annál izgalmasabb ismeretekre tett szert azokról a folyamtokról, amelyek a másodperc töredéke alatt, óránként, naponta, évről évre sőt évmilliárdok óta a levelekben lejátszódnak. R. H. Francé, a jeles növénykutató így ír erről: „A levelet olyasféle roppant műhelyhez hasonlíthatjuk, amelyben számtalan parányi napenergiával működő motor a nap energiáját alakítja át vegyi úton.”
Lelkes hobbi kertészként még egy tény és kedvcsináló, amely amellett szól, hogy saját kertben termesztett zöldségekkel tápláljuk testünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük