Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan vegyünk részt az ünnepi disznóvágásban?

Hogyan vegyünk részt az ünnepi disznóvágásban?

Ünnepek közeledtével magyar szokások, hagyományok megtartása mellett nagyon sok család készül a nagy alkalomra, fáradságot nem sajnálva a nagy sertés levágására. Kora reggel egymást ébresztgetve, ki félig aludva, egymást jókedvre derítve az aklomhoz illően adjuk kézről kézre kinek a feketekávét, kinek az erős mi magunk házilag főzött a világ legjobb, izével elvarázsolt mámorító nedűt, a nagyra becsült pálinkát.
Mikor már mindenki megelégedettségét ellátta a szükségszerűségét, bátorságunkat összeszedve egymást túl harsogó beszédünkkel, jó kedvvel, mit sem törődve a hajnalt beterítő párás időjárással, meghatározó látási viszonyokkal, tömegesen elindulunk a mit sem sejtő kiválasztott koca felé. A jó hazai cefre megtette hatását. Egymást vezetve, alig látva a szürkülettől, nedvességgel telt könnyező szemünket megtörölve, erős leszorításaink közepette, böllérünk gyors rutinos felkészültségének köszönhetően, vetet véget sikoltozó házi állatunknak, így biztosítva a karácsonyi étket.

Ünnepeket biztosító, gyomrunkat nem kímélő, mindent a szemnek szájnak ízletes, mindenki számára elfogadott vacsorával egybe kötött mulatsággal. Jóllakottan mindenki elindul haza, ki-ki a maga otthonába.
Másnap kipihenve előző napi fáradalmainkat, a magunkkal haza hozott étvágygerjesztő finom
Falatokat ízlelgetve, hosszan beszélgetünk a jelen lévő társainkkal.
Minden embernek szüksége lehet a nem mindennapi élmény megélhetésére, nem utolsó sorban mind azokat az átélt nem minden napi eseményt nyújtó összejövetelekre, ami erősíti, megalapozhatja mindennapi tevékenykedésünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyen egészséges az ünnepi menü?

A karácsony remek alkalom arra, hogy felrúgjuk a fogyókúránkat, általában ilyenkor az emberek többsége hajlamos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük