Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan vegyem rá a gyermeket a fogmosásra?

Hogyan vegyem rá a gyermeket a fogmosásra?

A gyerekeket nehezen lehet rászoktatni a megfelelő tisztálkodásra, úgy tekintenek rá, hogy így kevesebb idejük marad játszani, ezért inkább próbálják gyorsan elvégezni, az helyett, hogy odafigyelnének a minőségi tisztálkodásra. Fontos, hogy az elején mindig legyünk ott velük és mutassuk meg nekik, hogy milyen a helyes, hisz lehet, hogy sokáig végig kíséri, ha rosszul tanulja meg.

A fogmosást érdemes már az első kis fogacskák megjelenésekor megkezdeni, így a gyermek fokozatosan hozzászokik, mivel az első fogak már fél éves korban megjelennek elég sok babánál, így a szülőnek kell a fogmosást véghez vinni, ahogy nő a gyermek később már fogja ős is meg és mi vezessük a kezét, hogy érezze, hogy is kell mozgatni a fogkefét, melyik felét kell használni és milyen erősen kell rányomni. Ha nagyon erőteljesen mossa a fogát akkor fájdalmat fog okozni, ez lehet, hogy akár gyulladást is idézhet elő erre figyeljünk oda. A fogmosás időtartama is nagyon fontos, hisz pár másodperc alatt nem lehet alapos fogmosást végezni, magyarázzuk el neki, hogy nem szabad elkapkodni, mert így később tönkremennek a fogai.

Vegyünk figurás fogkefét azzal egy kicsit játékossá tehetjük a fogmosást és így szívesebben végzi a gyermek és nem fut rögtön a játékaihoz vissza. A rendszerességre is fektessünk hangsúlyt, ne engedjük, hogy elmaradjon egy fogmosás, mindig küldjük el fogat mosni, ha még magától nem megy el, minden reggel és este építsük be a tisztálkodási teendőkbe, így később a mindennapi rutin részévé fog válni és a gyermek már természetesnek fogja érezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük