Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan végezzünk lakásunkban víz-vezetékszerelési munkálatokat?

Hogyan végezzünk lakásunkban víz-vezetékszerelési munkálatokat?

Mielőtt belefognánk a kivitelezésbe, érdemes kellő tekintettel végig tanulmányozni az anyag mennyiséget. A megfelelő méreteket ki kell választani, amikor ez mind meg van, szükségünk lehet olyan üzletet felkeresni ahol az eladó hajlandó segítséget nyújtani vásárlásainkban.
Hazaérve, válogassuk szét méret és anyagai szerint. PVC cső és idomai, sárgaréz csövek, plusz idomok, tömítő, szigetelő anyagok. Mindezek csoportokat alkotva jól látható, könnyen hozzá férhető helyre szükséges rakni, mert ezzel elő segítjük a majd elkezdett szerelést. Annak érdekében, hogy pontos munkát, megfelelő méretezést alkalmazunk, ki kell jelölnünk a vezeték nyomvonalát. Ha ezt sikerült megfelelő pontossággal elvégeznünk, abban az esetben neki kezdhettünk a szerelési munkálatoknak. Elkezdjük a horony ki vésésével, a csövek méret szerinti beszerelésével. Az így előkészített csővezetéket le kell szigetelni, mert a helytelen, nem megfelelően elvégzett munkák sok problémát okozhatnak. Például, átnedvesedik a falunk, penészfoltok jelentkezhetnek, ami egészség károsodáshoz vezethet. Ezen alap szerelés elvégzését követően, elkezdhetjük a lefolyóvezeték, és a csatorna ki építését. Sok elővigyázatosságot, baleset megelőző teendőnk van.

Legtöbbször az aljzat beton bontásával kezdjük, amit a legtöbb esetekben, 220-voltos vésőgéppel tudunk elvégezni. Beton és hasonló szilárdságú burkolat vagy meglévő födém szerelési csatorna előkészítése után, kezdjük el szenny csatorna vezetékünk elkészítését. Vigyázva a fel nem lelhető, nem várt esetlegesen bekövetkezhető balesetek elkerülését, testi épségünk megóvása legyen mindig a legfontosabb szempont, munkánk végzése közben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük