Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan végezzük a kalóriaszámolós diétát?

Hogyan végezzük a kalóriaszámolós diétát?

Életében legalább egyszer mindenki nekifog valamilyen diétának. Szerencsés az, akinek erre nincs szüksége, de többségünk időközönként átesik egy egy diétán. Hogy kinek milyen módszer a hatásos, milyen módon próbál súlyvesztést elérni sok minden befolyásolhatja.

Többek között pénztárcánk, családi körülményeink, életterünk, habitusunk szab határt egy egy módszernek, lehet, hogy ami barátnőnknek hatásos volt nekünk nem válik be.
Szervezetünk egyénileg reagálhat a különböző diétákra, fel kell térképeznünk számunkra melyik az, amelyiket megvalósíthatónak, betarthatónak érzünk.

Most a kalóriaszámolós diétáról beszéljünk, ez azoknak ajánlott, akik kevésbé tudják tolerálni azokat a megszorításokat, amelyek behatárolják mit ehetünk. A kalóriaszámolás során bármit ehetünk csupán az ételek, italok kalóriamennyiségével kell tisztában lennünk. Ehhez sok segítséget kaphatunk különböző kiadványokból, az interneten is megtalálhatjuk ezeket az információkat.
Ezek után már csak egy konyhai mérlegre és jegyzetfüzetre van szükségünk, amiben feljegyezhetjük mikor , mit és mennyit ettünk.

Az, hogy kinek mennyi kalória engedélyezett egy napra szintén utána járhatunk a neten, kalkulátorok segítenek ennek kiszámolásában. Általánosan elmondható, hogy nők esetében 1200- 1500 Kcal/ nap, férfiak esetében 1700- 2200 Kcal/ nap már súlyvesztést eredményez, de vegyük figyelembe azt, hogy mennyi súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni. Az 1000 kalória alatti étrend nem javasolt, mert egészségünk sínyli meg.
Ne csapjuk be önmagunkat, mindent mérjünk és jegyezzünk, mert sokszor egy falat étel is becsapós és elcsodálkozunk a kalóriatartalmán.
Részesítsük előnyben a zöldségeket, húsokat, gyümölcsöket , de kevés szénhidrát is szükséges, különben fejfájás, gyengeség jelentkezhet.
Ez a módszer garantáltan eredményhez vezet és ha elértük a kívánt testsúlyt akkor is alkalmazhatjuk a súly megtartására. A kitartás a legfontosabb, hogy ne adjuk fel és kilengések után se hagyjuk abba hanem törekedjünk a diéta folytatására.

Mozgással, tornával felgyorsíthatjuk a fogyást, de a diéta alapja az étkezés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi az a kalóriaszámolásos módszer?

A kalóriaszámlálás talán az egyik legegyszerűbb fogyókúrás (esetleg hízókúrás) módszer. Azon alapul, hogy a szervezet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.