Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan védjük a szervezetünket a téli időszakban?

Hogyan védjük a szervezetünket a téli időszakban?

A téli időszak beállta előtt észrevehetjük akár magunkon is, hogy fáradékonyabbak, aluszékonyabbak illetve hamarabb elkapunk valamilyen vírusos megbetegedéseket.
A téli időszakban igyekezzünk megvédeni a szervezetünket, immunrendszerünket, a megbetegedésektől a legyengülésektől.
Ilyenkor figyelnünk kell a rendszeres gyümölcs és zöldség bevitelre. Elengedhetetlen a vitaminok rendszeres fogyasztása, pótlása a szervezet számára nagyon szükségesek.
A legfontosabb vitamin a c-vitamin amit napi szinten rendszeresen a szervezetbe kell juttatni ezzel erősítve az immunrendszert, erősítő hatása van és védi az ereket ezáltal hozzájárul akár a fogaink a fogíny, a haj, a bőr egészséges normál állapotának fenntartására.
A másik ami el engedhetetlen a szervezet számára az a cink. Sajnos az emberek túlnyomó többsége cinkhiányban szenved a megszokott étrend miatt. Szükséges a változatos étrend ahhoz hogy a szervezet tudja pótolni a cinket. Ezáltal, másként nem is de tabletta formájában ajánlott az étkezések mellé bevenni. Ezzel is megvédve a szervezet egészséges állapotát a tél beállta előtt.
A cink fellelhető marhahúsokban illetve hüvelyesekben. A C-vitamint viszont rengetegen ismerik, de főként megtalálható a citromban, a paprikában, zöldségekben illetve gyümölcsökben is.
A téli időszakban is szükséges a napi folyadék bevitel, ami nem csak a nyári időkben fontos. Ilyenkor is szükséges a napi 2-2,5 liter folyadék, a hideg levegő miatt, amelynek szárító hatása van.
Tehát télen is fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket és folyadékot is a megszokott mennyiségben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védhetjük ki a szúnyogcsípést?

Hogyan tudjuk kivédeni a szúnyogcsípést? És egyáltalán, miért csípnek a szúnyogok? Az emberek általában azt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük