Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan védjük magunkat a stressz hatásaitól?

Hogyan védjük magunkat a stressz hatásaitól?

Egyre többen veszik észre magukon, hogy bonyolultabbá vélik életük. Ott a sok munka a család. Minden napjainkra, szervezetünkre hatalmas nyomás nehezedik. A mérce magas, nem könnyű megfelelni a kihívásoknak. Komoly stressz hatáson megyünk keresztül. S amikor összecsapnak, fejünk felett a hullámok ismeretünk nem terjed ki arra, mit tegyünk. A heti viszontagságok után, ha módunk van rá, szeretnénk elutazni, kikapcsolódni. Azonban hiába minden próbálkozás az agresszív hét után nem tudunk le állni. Forgolódunk az ágyban, elkerül az álom. S végre mégis sikerül a kimerültségtől álomba szenderülni, jóval az óra csörgés előtt ismét ébren várjuk a napi tennivalókat.

Az állandó hajtás miatt megfeszülnek az idegek és folyamatos lesz a krónikus fejfájás. Merevnek érezzük nyakunk izomzatát, sajog a hátunk, minden porcikánkat áthatja a fájdalom. Jobb esetben orvoshoz fordulunk problémánkkal. Aki a testünkön nem talál elváltozást, a panaszokat máshol kell keresni. A szűnhetetlen tüneteket bizony a lelki válság okozza. Az emberek ötven százaléka szembekerül a depresszió okozta nehézségekkel. Ha időben felkeressük az orvost és őszintén beszélünk problémáinkról, tud segíteni. Nem kell összeroppanni a teher súlya alatt.

S lassan eltűnik a nyomott hangulat elillannak a negatív gondolatok. Kereshetünk megoldást a gyógyfüvek erre alkalmas alkotóelemeiben. Hatására javul a fájdalom s újra képesek leszünk szembe nézni a nehézségekkel. Segít megszabadulni a stressz tüneteitől. Ismét fel tudjuk venni a harcot munkánkban és marad energiánk foglalkozni családunkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miből áll egy egészséges vacsora?

Függetlenül attól, hogy hányszor étkezünk egy nap: a vacsora a főétkezések közé tartozik. A táplálkozástudományi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük