Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan védjük bőrünket a kiszáradástól?

Hogyan védjük bőrünket a kiszáradástól?

Egyre melegebben éri az emberiséget a napforró sugara. A munkahelyünkön a légkondicionáló folyamatos használata szárazzá teszi a levegőt, így bőrünk több nedvességet párologtat el, mint általában. Ezért nagyon fontos oda figyelni bőrünk hidratálására. A szárazság kiütést, pikkelysömört, viszketést okoz. Elég kellemetlen, mert úgy érezzük, sose marad abba. Az elpárolgott vizet pótolni kell. Arcunkon a bőr védőrétege a legvékonyabb. A megfelelő szappan használatával hagyjuk, ki az arcunkat csak testünkre vigyük fel. A védőréteget eltávolítjuk vele, így feszült, száraz lesz. Sminkeléskor is többnyire válasszunk hidratáló krémeket és tonikot, amivel védjük egészséges bőrünket. A melegtől jobban izzad az ember, mint általában, így sokan megkímélik magukat a krémek használatától. Ezzel hibát követnek el maguk ellen.

Mert nyáron a bőrnek nagyobb szüksége van hidratáló használatára, olyanra melyek nem csak pótolják, megkötik a nedvességet. Ezek a krémek sűrűbb állapotúak és olyan hatóanyagot tartalmaznak, ami befolyásolja a bőr megfelelő működését. Megakadályozzák, hogy a nedvesség nagyobb részét elveszítse, mint amennyit szükséges. Folyamatosan fejtik ki hatásukat és oda juttat több nedvességet, ahol valóban szükség van rá. Használ, ha ásványvizet permetezünk arcunkra, a nyakunkra, dekoltázsunkra. A bőrnek rugalmasságot biztosítunk és bársonyosabbá válik. Az uborka is hidratálja bőrünket, azonnal feltölti nedvességgel. A mélyhűtőből kivett zúzmarás uborka szeleteket vigyük fel arcunkra, szemhéjunkra. Ezzel a módszerrel eltávolítjuk a fáradtságtól kialakult karikákat s kinézetünk ragyogóbb lesz. Nem csak külsőleg, belsőleg is tehetünk bőrünk hidratálásáért. Napközben fogyasszunk sok vizet legalább két-három litert. Néhány korty már segítséget jelent szépségünk, női bájunk megtartásában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük