Kezdőlap » Betegségek » Hogyan védjük a megfázott gyermekünket ?

Hogyan védjük a megfázott gyermekünket ?

Az erős lehűlés gyakran rontja a légúti hurutot. Ezért ajánlatos a gyermeket a szobában tartani és a huzattól óvni, míg a betegség el nem múlik. Ez kevésbé fontos meleg időben, de még akkor is tanácsos, különösen kicsi gyermek esetében.

A hideg szél a gyermek testének egy részét erősebben lehűti, mint a többit, és ez az egyenlőtlen lehűlés lehet az oka a betegség súlyosbodásának. Az édesanyák rendszerint alig várják, hogy a gyermeket ismét kivihessék. Semmi bizonyítékunk nincsen arra nézve, hogy a napsütés jót tesz a hűlésnek, de az bizonyított tény, hogy a hideg, a túlzott lehűlés árt.

Vannak gyermekek, akiket soha nem tartanak egy kis meghűléssel a szobában, mégsem történik semmi bajuk. Ilyen is van, de ezek kivételek. Az orvos viszont sok olyan esetet lát, amikor igen is súlyos bajt okozott az, hogy a lázas gyermeket kivitték a hűvös levegőre.

Lehet, hogy ez túlzott óvatosság. De a legbiztosabb mégis az, ha a gyermeket egy-két teljes napon át egyenletesen meleg szobában tartjuk, és csak azután visszük ki, először csak 20-30 perces, szélvédett helyre. Ha ezután az állapota nem rosszabbodik, a második napon már a szokott ideig is kint lehet. Nagyobb gyermekkel már nem kell ennyire óvatosnak lennünk. Ma már sok orvos nem ajánlja, hogy a gyermeket ágyban tartsuk akkor is, ha nincs olyan rosszul, hogy maga sem kíván felkelni.Fontos a légúti hurutban szenvedő gyermek helyes öltöztetése. A cél az, hogy az öltözék a gyermeket egyenletesen melegen tartsa és amellett kényelmes is legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Káliumhiány

Hogyan jön létre a káliumhiány a szervezetünkben? A kálium egy fontos ásványi anyag, mely a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük